Újpest-FTC: 15 előállítás

Vágólapra másolva!
Tizenöt szurkolót állították elő a rendőrök szombaton az Újpest-Ferencváros bajnoki labdarúgó mérkőzésen. A Megyeri úti mérkőzésen a drukkerek összecsaptak a rendőrökkel.
Vágólapra másolva!
Botrány és újpesti siker a csúcsrangadón/sport/magyarfoci/20020914feltamadt.html

Szombaton hagyományosan feszült hangulatban kezdődött a két fővárosi csapat mérkőzése. Az FTC vendégszurkolói "gyilkosok" feliratú transzparenssel provokálták a készenléti rendőröket, akik vízágyúval csaptak le rájuk. Az ORFK vasárnap reggeli jelentése szerint összesen tizenöt szurkolót állítottak elő garázdaság miatt, egyiküket őrizetbe vették.

A tizenöt előállított szurkoló közül tizenkettő ellen csoportosan elkövetett garázdaság, három ellen pedig garázdaság miatt indul eljárás. A Fradi szurkolói az előző fordulóban, az MTK elleni meccsen is összetűzésbe keveredtek a készenléti rendőrökkel, akkor egy antiszemita transzparens lobogtatása miatt. Szombaton, Székesfehérváron is verekedtek szurkolók, a Videoton-Győr összecsapáson. Az MLSZ elnöke szerint szigorúbb törvényekkel lehetne féken tartani a rendbontó drukkereket.