Lezuhant egy sportrepülőgép

Vágólapra másolva!
Lezuhant egy kétszemélyes sportrepülőgép szombaton, a Heves megyei Atkár mellett. A gépet vezető férfi és tizenhat éves fia súlyos sérüléseket szenvedett.
Vágólapra másolva!

A Cesna 150 típusú sportrepülőgép 12.38 perckor zuhant le az Atkár és Gyöngyöshalász között található repülőtérnél - mondta az [origo]-nak Oravecz Éva, a Heves Megyei Rendőrfőkapitányság sajtóreferense. A gép előzőleg gond nélkül leszállt a repülőtéren, de miután újra felemelkedett, eddig még nem tisztázott okokból lezuhant - tette hozzá. Egyelőre annyit tudni, hogy a repülőgép teste elérte a közeli erdősáv fáit, és nem sokkal ezután a földnek csapódott. A baleset okait szakértők vizsgálják - közölte a sajtóreferens.

A kétszemélyes gépet egy 40 éves férfi vezette, utasa pedig 16 éves fia volt. Mindketten súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedtek - mondta Oravecz Éva. Egyiküket mentőhelikopterrel, míg a másik sérültet mentőautóval szállították a hatvani kórházba.

A helyszínelés jelenleg is tart, a gép okmányait eddig még nem találták meg - közölte szombat délután Bajkó Erika, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője. Egy helyszínen tartózkodó tudósító arról számolt be, hogy a lezuhant gépből kifolyt és meggyulladt üzemanyagot a nagy erőkkel kivonult tűzoltók közel egy órán át oltották, de az alumínium ötvözetből épített kisrepülőgép nem kapott lángra. A baleset helyszínét csak terepjáró autókkal lehetett megközelíteni, a lápos területről a mentők a két súlyos sérültet több száz méteren keresztül hordágyon szállították a mentőhelikopterhez illetve a mentőautóhoz.

A gyöngyösi rendőrkapitányság légi közlekedés veszélyeztetése miatt indított vizsgálatot, hogy kiderítse a gép lezuhanásának körülményeit.

[origo]/MTI