Orbán, Lázár és Mészáros zsebében turkál Gyurcsány pártja

Gyurcsány Ferenc a DK elnöke és Vadai Ágnes, a DK alelnöke oszt meleg ételt a Blaha Lujza téren 2015. január 22-én
Gyurcsány Ferenc a DK elnöke és Vadai Ágnes, a DK alelnöke oszt meleg ételt a Blaha Lujza téren 2015. január 22-én
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnökkel, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel és Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterrel, mint állampolgárokkal szemben kezdeményezett vagyonosodási vizsgálatot Gyurcsány Ferenc pártja.
Vágólapra másolva!

A Demokratikus Koalíció (DK) tudni szeretné, arányban áll-e három állampolgár vagyoni helyzete a keresetükkel, ezért vagyonosodási vizsgálatot kezdeményeznek a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) Orbán Viktorral, Lázár Jánossal és Mészáros Lőrinccel szemben.

Miből telik erre - kérdezi a DK

Vadai Ágnes, a párt alelnöke szerint az érdekelné őket, hogyan gazdagodott meg olyan mértékben Orbán Viktor miniszterelnök, amit a fizetése nem indokol, miből telik Lázár Jánosnak vadászatokra és arra, hogy drága budai lakást vegyen a fiának, vagy éppen hogyan felejthetett el a gázszerelőből milliárdossá lett Mészáros Lőrinc egymilliárdot beírni a vagyonnyilatkozatába.

Vadai Ágnes, a DK alelnöke közölte: mindhárom állampolgár esetében a NAV-hoz fordultak Fotó: Szabó Gábor - Origo

Miközben a DK szerint a NAV a "keményen dolgozó embereket folyamatosan vegzálja", a politikai nagyhalakat az elmúlt években futni hagyta, de Vadai Ágnes reméli, hogy most lefolytatják az általuk kezdeményezett vizsgálatokat. Közölte azt is: egy kormányváltás után a kormánypárti politikusok vagyonosodása mellett az adóhivatalt is átvilágíttatnák.

Mészáros ügyét sokáig tologatták

Az Origo számolt be arról, hogy Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozatának ellentmondásai, hiányosságai miatt a fel- és bejelentéseiről ismert Tényi István már fordult asz ügyészséghez, de bejelentését három ügyészi szerv is visszadobta, illetve áttolja máshova. Van, ahol hatáskör- illetve illetékesség hiányára hivatkoztak, máshol kiderült, hogy egy ügyészségi dolgozó Mészáros rokona.