Egy gödöllői panellakásban, a fürdőszobában gyártották az amfetamint - videó

drog elfogás amfetamin Gödöllő
Vágólapra másolva!
Egy gödöllői panellakás fürdőszobájában gyártott amfetamint három férfi, akikre a múlt héten csaptak le a rendőrök. A felhalmozott alapanyagokból 45 kilogrammnyi szert tudtak volna előállítani, aminek piaci értéke 180 millió forint lehet.
Vágólapra másolva!

Kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják azt a három férfit, akiket május 21-én fogtak el a rendőrök Gödöllőn - olvasható a Police.hu oldalon. A rendőrség közleménye szerint a gyanúsítottak autóiban és a lakásukon droggyártáshoz nélkülözhetetlen eszközöket és alapanyagokat foglaltak le, a fagyasztószekrényben pedig - az előzetes igazságügyi vegyészszakértő véleménye szerint - amfetamint találtak.

45 kilót tudtak volna legyártani

– A gyanú szerint a három férfi egy ideje kábítószer előállításával és terjesztésével foglalatoskodott. Egy gödöllői panellakásba vitték az alapanyagokat,

a házi termelés a fürdőszobában zajlott,

az elkészült, közel 15 kilogramm fehér, krémes anyag 16 zacskóba adagolva várta további sorsát a fagyasztó polcain – írják a közleményben.

A lefoglalt hozzávalókból a rendőrség szerint körülbelül 45 kilogramm amfetamint tudtak volna előállítani, így a múlt heti akcióval a rendőrök közel 180 millió forint kiskereskedelmi értékkel bíró drog utcára kerülését akadályozták meg.

A három férfi közül az 57 éves F. Richárd nem tett vallomást, a 33 éves budapesti Gy. István tagadott, az 58 éves kerepesi K. István részben beismerő vallomást tett. Velük szemben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.