A fürdőkádban fojtotta meg az apját egy borsodi férfi

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
A férfi magához vette az apját, aki az egészségi állapota miatt nem tudott gondoskodni magáról. Az egyik este, italozás után a férfi a fürdőkádban megfojtotta az apját.
Vágólapra másolva!

Az apa egészségügyi állapota 2016-tól folyamatosan romlott, 2021 februárjára már nem tudott magáról gondoskodni. A fia, aki az élettársával és annak gyerekével élt egy kétszobás lakásban magához vette. Egy hónappal később a férfi tolószékben eltolta az apját a gyógyszertárba, majd hazafelé menet több ismerősükkel is összetalálkoztak, akiket meghívtak magukhoz italozni.

Miután a vendégek hazamentek, a férfi és az apja egyedül maradtak otthon. A részeg férfi levetkőztette az apját, majd betette a fürdőkádba.

Ezek után megütötte az arcán és az orrán, majd megfojtotta.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Első fokon a Miskolci Törvényszék különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytiglani büntetésre ítélte a büntetett előéletű férfit.

Az ügyészség elfogadta az ítéletet, a férfi és a védője azonban fellebbeztek.

Másodfokon, a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint nincs indok a büntetés enyhítésére és az ítélet helybenhagyását javasolják. Az ügyben a Debreceni Ítélőtábla fog dönteni.