Paranoid skizofrén Bullock nyomában

Vágólapra másolva!
Thomas James Weldon, egy 34 éves, paranoid skizofréniában szenvedő férfi több mint egy éven át zaklatta Sandra Bullockot. Weldon - aki nem csak a színésznő szívét, de a pénzét is szerette volna elnyerni - a Los Angeles-i bíróság döntése értelmében nem mehet többé a színésznő közelébe.
Vágólapra másolva!

Thomas James Weldon több mint egy éven át üldözte Sandra Bullockot. A 34 éves férfi három államon keresztül követte a színésznőt, miközben egyfolytában e-mailekkel, faxokkal, telefonhívásokkal zaklatta őt, családját és az ügynökségét.

A bírósághoz benyújtott beadvány szerint a paranoid skizofréniában szenvedő férfi egyrészt szeretett volna "intim közelségbe kerülni" Sandrával, másrészt pénzt követelt tőle "testi és lelki megrázkódtatást" okozva ezzel Hollywood egyik legnépszerűbb romantikus hősnőjének.

A 38 éves sztár végül kénytelen volt bírósághoz fordulni, mert Weldon "egyre elszántabb és rámenősebb lett, ezért Bullock és szűkebb környezete attól tartott, hogy fokozódó agresszivitása a tettlegességig fajulhat".

A Los Angeles-i bíróság május 9-ei döntésének értelmében Weldonnak tilos bármilyen módon felvennie a kapcsolatot a színésznővel (illetve annak szűkebb környezetével), akitől minimum 200 méteres távolságot kell tartania. A döntés a június 6-ára kitűzött tárgyalásig van érvényben.

A felperes által benyújtott bizonyítékok között szerepel az a fax is, amelyet állítólag Weldon küldött a színésznő Fortis Films elnevezésű produkciós irodájának. "Azt nyilatkoztad a People magazinnak, hogy egy évre visszavonulsz. Mondd meg, mikor jár le, mert azt akarom, hogy itt legyél ... Gyere ide, hogy végre szórakozhassunk egy jót" - olvasható a tavaly november 22-én küldött levélben.