Rock in Rio - ezúttal Lisszabonban

Vágólapra másolva!
Az egyik legnagyobb zenei fesztivál, a Rock in Rio, bár marad portugál nyelvű területen, de átköltözik jövőre a lisszaboni Bela Vista parkba. A Real Madrid és a brazil válogatott csillaga, Ronaldo is népszerűsíti a félmillió nézőre méretezett, többnapos eseményt.
Vágólapra másolva!

A mostanság leginkább Madridban istenített Ronaldo utazó nagykövetként reklámozza a nagy hagyományokkal rendelkező fesztivált, melyre május 29. és június 4. között kerül sor. A nagy érdeklődéssel várt koncertsorozat bevételét jótékonysági célokra fordítják, a szervezők a pénzt egy nemzetközi, gyermekeket segítő szervezet számlájára utalják át.

Britney Spears, Neil Young, R.E.M., Beck, Red Hot Chili Peppers, Oasis, Sting, N'Sync, Sheryl Crow, Sepultura - csak néhány név a legutóbbi Rock in Rio fellépőinek sorából.

Idén, különös módon Portugália ad otthont - első ízben - a fesztiválnak és 120 óra zenei programmal, 70 fellépővel számolva félmillió látogatóra számít a szervezőbizottság. A nagy sztárok mellett persze számos brazil és portugál együttes és szólista is fellép majd - bár részleteket még nem tudni.

A Rock in Rio fesztivált, bár igen neves esemény, mindössze háromszor rendezték meg: 1985-ben, 1991-ben és 2001-ben. Bár nevében hordozza Rio de Janeiróhoz való kötődését, jövőre mégis Lisszabonba kerül - bár anyagilag a korábbiak is nagy hasznot hoztak. Az első, tíznapos fesztiválra - melyen fellépett többek közt Ozzy Osbourne, az AC/DC és Rod Stewart - félmillió néző volt kíváncsi élőben, majd a legendás Maracaná stadionba özönlött a nép: a második koncertsorozatot hétszázezren látták a helyszínen. Akkor Prince, a Queen, a Yes, George Michael és a Guns N'Roses jelentették az igazi attrakciót.