Egy színpadon a Metallica és a Guns N'Roses

Vágólapra másolva!
Az amerikai rockzene két ásza számít a tavasszal sorra kerülő Rock in Rio fesztivál legnagyobb csillagának. A nagyszabású eseményen - melyre félmillió látogatót várnak - hetven előadó és együttes lép fel a színpadra, egy meglepő helyszínen, Lisszabonban.
Vágólapra másolva!

Az eredetileg Rio de Janeiróból indult koncertsorozatra tavasszal került sor Portugáliában. A lisszaboni "Sziget Fesztivál" három színpadon dübörög majd (Világzenei, Rockzenei és Elektromos Zenei Színpad) és hetven zenekar és szólista szórakoztatja majd a százezres hallgatóságot, öt estén át. A program még nem állt teljesen össze, akadnak kisebb-nagyobb hézagok a listán - írja a los40.com.

Az már biztosnak látszik, hogy a fesztivál két legnagyobb ásza a Metallica és a Guns N' Roses lesznek - előbbi együttes a napokban jelezte a szervezők felé, hogy megfelel az időpont, a helyszín és a gázsi. A sorozat bevételének egy részét a Childreach alapítvány számlájára utalják át, így a belépők árából iskolai tanszereket és gyógyászati eszközöket vesznek.

A Rock in Rio fesztivált, bár igen neves esemény, mindössze háromszor rendezték meg: 1985-ben, 1991-ben és 2001-ben. Bár nevében hordozza Rio de Janeiróhoz való kötődését, jövőre mégis Lisszabonba kerül - bár anyagilag a korábbiak is nagy hasznot hoztak. Az első, tíznapos fesztiválra - melyen fellépett többek közt Ozzy Osbourne, az AC/DC és Rod Stewart - félmillió néző volt kíváncsi élőben, majd a legendás Maracaná stadionba özönlött a nép: a második koncertsorozatot hétszázezren látták a helyszínen. Akkor Prince, a Queen, a Yes, George Michael és a Guns N'Roses jelentették az igazi attrakciót.