Gimis musical és szörfös a lemezlisták élén

Vágólapra másolva!
Amerikában a Disney csatornán bemutatott High School Musical zenéje ért a csúcsra, míg a britek Jack Johnson lemezét veszik a legnagyobb mennyiségben. Közben az Arctic Monkeys már Amerikát is kezdi meghódítani.
Vágólapra másolva!

Mint eddig minden héten az idei évben, újra új number one-ja van az amerikai albumlistának. Ugyanúgy, mint Angliában itt is egy, a hatodik helyről előreugró lemez vezeti az eladásokat. Amiről szó van, az pedig nem más, mint a januárban megjelent High School Musical című film filmzenealbuma. A amerikai Disney Channelen sugárzott film, az eddigi lesikeresebb mozi volt a csatorna történetében. A sztori két fiatal diákról - Troyról (Zac Efron) és Gabrielláról (Vanessa Anne Hudgens) - szól, akik különböző nehézségek árán próbálják megszerezni a főbb szerepeket az iskolai musicalben. Troyra épp az iskolai kosárlabdacsapatban lenne nagy szükség, amelynek edzője Mr. Bolton, Troy édesapja, míg Gabriellának egy iskolai versenyre kéne készülnie. Közben még ott van a testvérpár Sharpay Evans (Ashley Tisdale) és Ryan Evans (Lucas Grabeel), akik az iskola eddigi összes produkciójában szerepeltek és természetesen most ők is a főbb szerepeket akarják megszerezni. Az albumból eddig négyszázezer példány talált gazdára. A sikerre való tekintettel már tervbe vették a második rész leforgatását is, ami 2008 folyamán kerülne bemutatásra. Televíziós műsorhoz kapcsolódó filmzene utoljára 1985 végén és 1986 elején uralta a Billboard albumlistáját a Miami Vice című sorozat kapcsán, amely tizenegy hétig állt az élen. Mozifilmhez készült lemez pedig két hete a Curious George-nak köszönhetően.

A hét legmagasabban debütáló lemeze egy válogatásalbum, ami a második helyen kezdett. A Kidz Bop sorozat kilencedik darabján, az előzőekhez hasonlóan, ismert slágereket hallhatunk gyermekek előadásában. A széria legújabb kiadványán megtalálható többek között Mariah Carey We Belong Together-je, a Behind These Hazel Eyes, ami eredetileg Kelly Clarkson slágere és Gwen Stefani Cool-jának újabb verziója.

Jack Johnson filmzenealbuma a múlt héthez hasonlóan, egy hellyel került lejjebb, amit Mary J Blige The Breakthrough című munkája követ. James Blunt a tengerentúl is hódít, mivel albuma már az ötödik pozícióban áll, az erről kimásolt You're Beautiful pedig a Hot 100-on vette át a vezetést. Ezzel 1997 (Elton John - Candle in the Wind) óta először, újra brit előadó áll a lista élén. Barry Manilow '50-es évekből származó slágereinek feldolgozásalbuma három, Andrea Bocelli Amore című munkája pedig két hellyel került hátrébb. Az Eminem eddigi legnagyobb sikereit összefoglaló album két helyet javított. Carrie Underwood Some Hearts című bemutatkozó lemeze ugyanennyivel került hátrébb. Erről a country dalok rangsorában megtalálható a korábban ott listavezető Jesus, Take the Wheel című dalon kívül a Don't Forget to Remember Me és a Before He Cheats című szerzemény is. A múlt heti első helyezett, Jaheim albuma a tizedik helyre esett vissza. Legújabb, The Chosen One című dala időközben feltűnt az R&B / Hip-Hop listán.

A húsz legkelendőbb album közt Keyshia Cole The Way It Is című albuma ugrott a legtöbbet előre, szám szerint hat helyezést. Rajta kívül a country listát Your Man című dalával vezető Josh Turner azonos néven megjelent lemeze, a március 24-től április 27-ig Amerikában turnézó Chris Brown és Johnny Cash albumai javítottak.

Az Arctic Monkeysnak az Államokban a huszonnegyedik helyen sikerült debütálnia bemutatkozó lemezével, amelyből körülbelül a tizede fogyott a tengerentúlon az első héten, mint megjelenésének hetében Angliában. A csapat március 11-én fog fellépni a Saturday Night Live című tévéműsorban, melyet egy tizenegy állomásból álló észak-amerikai turné követ. A tinédzserekből álló együttes eközben Ausztáliában az első helyen nyitott az albumlistán.

A következő új belépő két hellyel a sheffieldi csapat mögött kezdett. Ez pedig az amerikai mozikban harmincmilliós bevétellel az első helyen nyitó, Tyler Perry által rendezett Madea's Family Reunion című mozi filmzenealbuma. A lemezen hallható Brian McKnight, LL Cool J és Chaka Khan is. A film a tavalyi Diary of a Mad Black Woman című alkotás folytatása, amelynek filmzenealbuma a tizenkilencedik helyen nyitott múlt év áprilisában.

A Bon Jovi a NASCAR Daytona 500 versenyén adta elő február 19-én It's My Life című dala mellett két újabb slágerét, a Have a Nice Day-t és a Who Says You Can't Go Home-ot. Utóbbit a Sugarland énekesnőjével, Jennifer Nettles-szel közösen. Ennek következtében, legújabb albumuk harmincnégy hellyel száguldott feljebb, a harminchatodik pozíciót megszerezve. A legnagyobbat azonban a gospelénekesnő, Juanita Bynum A Piece of My Passion című munkája javította, ami a százhuszonötödik helyről ugrott a negyvenedikre. A Panic! at the Disco huszonkettő, Natasha Bedingfield Unwritten néven futó albumával tizennégy hellyel került feljebb.