Eminem himnuszt írt a szülővárosának, Detroitnak

Eminem, Detroit Vs. Everybody
Vágólapra másolva!
A detroiti rapperek nagy részét fel is vonultatja a Detroit vs. Everybody című dalban. 
Vágólapra másolva!

Méltón ünnepli kiadója 15 éves fennállását Eminem, ugyanis a Shady Records a rapper teljes karrierjét reprezentáló darabjait jelentette meg egy több mint 123 perces válogatáslemezen, a Shady XV-n. Ezen az albumon találjuk a Detroit vs. Everybody című dalt is, ami egyfajta himnusz Detroit városának. Eminem mellett Danny Brown, Big Sean, Dej Loaf, Trick Trick és Royce Da 5’9” is szerepel a dalban. Ők mind Detroitban nőttek fel, és bár igen különböző utakat jártak be karrierjük során, a szülővárosukkal való felemás kapcsolatuk, illetve a város iránti lojalitásuk mégis közös.

A dal a múlt héten egy fekete-fehér – Detroit utcáit, nevezetességeit és átlagpolgárait is felvonultató – videoklipet kapott. Az előadók más-más helyszínen, egy-egy monológgal kapnak lehetőséget gondolataik kifejtésére, és a várossal kapcsolatos gondolataik megosztására. Persze a sort Eminem zárja, aki most is bizonyítja, hogy szókimondó, cinikus szövegeivel, a tőle megszokott őszinteséggel és nem is akármilyen előadásával, még mindig zseniális.

Bizonyításra már semmi szüksége, arra sokkal inkább, hogy újból megkedveltesse magát, hiszen nem kevés rajongót veszített, amikor a novemberi freestyle promó videójában „úgy bemosnék kétszer is Lana Del Rey-nek, mint Ray Rice” nevezetű sort engedte ki a szájából. Ezzel pedig azonnal magára haragított nem kevés embert, hiszen Ray Rice amerikaifutball-játékos tavaly februári balhéja után – melyben feleségét bántalmazta – ez egy nem is akármilyen kiállás volt a nők és a családon belüli erőszak mellett. Ezzel pedig valóban túlment egy határon.