Újabb merénylet Észak-Írországban

Vágólapra másolva!
Alig egy héttel azután, hogy Ír Köztársasági Hadsereg (IRA) fegyveres csoport lemondván az Ír-sziget egyesítéséért folytatott fegyveres harcáról hozzálátott fegyverkészletei megsemmisítéséhez, az IRA szakadárjai pokolgépes merényletet követtek el egy belfasti rendőrőrs ellen.
Vágólapra másolva!

A belfasti rendőrség szóvivőjének közlése szerint az IRA szakadárjai követhették el a merényletet, akik a hét végén közleményben jelentették be, hogy az ír köztársasági mozgalom leszerelési szándéka ellenére folytatni fogják a fegyveres harcot az ír-szigeti brit uralom ellen. A magát IRA Folytonosságnak nevező csoportosulás az ír köztársasági mozgalom ügye elárulásának bélyegezte meg az IRA fegyver-beszolgáltatását, és közölte, hogy tagjai az egységes Írország megteremtéséig nem teszik le a fegyvert.

Észak-Írországban az éjjel ismeretlen fegyveresek lelőttek egy protestáns férfit, amint katolikus barátnője házából távozott. A Tyrone grófságbeli Strabane-ban elkövetett gyilkosságot a rendőrség szóvivője leszámolásnak minősítette, és úgy vélte, hogy valamelyik katolikus fegyveres csoport áll a bűncselekmény mögött.