A spanyolnáthát és két világháborút is túlélte Amerika legidősebb embere

Vágólapra másolva!
114 évesen lett Amerika legidősebb embere Elizabeth Francis, miután Edie Ceccarelli 116 évesen meghalt. Az asszony túlélte többek között a spanyol náthát és mindkét világháborút. Az asszony szerint nincs különös titka, csak isten áldása, hogy még életben van.
Vágólapra másolva!

A Louisianában született asszony néhány hónappal azután született, hogy William Howard Taft elnököt beiktatták, és mindössze 11 évvel később nyerték el a nők a szavazati jogot. 

Elizabeth túltélt két világháborút, a Holdra szállást és a koronavírus-járványt is.

 

Az asszony azok után kapta meg a legidősebb embernek járó címet, miután a kaliforniai Edie Ceccarelli 116 évesen meghalt. Az asszonytól megkérdezték, hogy mi a hosszú élet titka. 

Azt válaszolta, hogy neki nincsen semmilyen titka, ez Isten áldása. 

A most Houstonban élő asszony jelenleg az ötödik legidősebb ember a világon. 1909-ben született. 20 évig dolgozott, majd 1975-ben nyugdíjba vonult. Az asszony nővére 2011-ben, 106-évesen halt meg. Az asszonynak van egy 94 éves lánya, három unokája, 5 dédunokája és 4 ükunokája - írja a Huffpost.com

Az Origo megírta, hogy korábban Indiában élt a világ legidősebb embere, azt állította, hogy 132 éves. Joan Riudavets Moll, aki egykor a világ legidősebb embereként tartottak számon 114 évesen halt meg.