Rejtélyes, hátborzongató dolgot rögzített a NASA műholdja

Vágólapra másolva!
Furcsa égi jelenséget láttak Floridában Keystől északnyugatra. A bizarr felhők láncolata úgy néz ki, mint egy óriási lebegő medúza, mások szerint pedig UFO-k ütöttek lyukakat a felhőkbe. Az égi jelenségről készült képek vírusszerűen terjedtek el a közösségi oldalakon.
Vágólapra másolva!

A NASA Terra műholdja felülről rögzítette  a „Cavum-felhőket” „olyan furcsa, hogy az emberek néha azt állítják, hogy repülő csészealjak jelei ” – állítja az Egyesült Államok Űrügynöksége, amely ezen a héten tette közzé a felvételeket.

Sokáig nem lehetett tudni, mi okozza a Cavum-felhők furcsa alakját, míg 2010-ben tudósok egy csoportja rá nem jött, hogy a repülőgépek okozzák a jelenséget. 

Az UCAR csapata megállapította, hogy ezek a közepes tengerszint feletti magasságú „altocumulus felhők” szokatlanul tiszta vízgőzből állnak, amely „túlhűlt”, ami azt jelenti, hogy nem alakult jéggé, annak ellenére, hogy ezek a lebegő cseppek mínusz 15 Celsius-fok hidegek.

De ahogy a repülőgép szárnyai vagy propellereinek mozgása megváltoztatja a nyomást e cseppek körül, azonnal elindul a kikristályosodási folyamat. Mivel ezeknek a "súlya" is nagyobb lesz, "kihullanak" és űrt hagynak a felhőrétegben.

@blacktiph Has anyone seen clouds like these before? We were fishing off Key West #strange #weather #clouds ♬ Stranger Things - Kyle Dixon & Michael Stein

A tudományos magyarázat ellenére, a közösségi oldalakon az emberek meg vannak győződve arról, hogy valóban UFO-kat kaptak lencsevégre, vagy legalábbis az ő nyomaikat - írja a Bors.