A szénhidrátszegény diéta mégsem fogyaszt annyira

Vágólapra másolva!
Amikor már a legnagyobb a zűrzavar a fogyókúrás receptek, diéták és egyéb egészséges étkezési tanácsok terén, és azt hisszük, ennél már nem lehet megtévesztőbb a helyzet, egy tanulmány azt állítja, hogy azok, akik a magas szénhidráttartalmú ételeket fogyasztják, de elkerülik a zsíros étkeket, kilókat dobálhatnak le magukról.
Vágólapra másolva!

Ezt tehetik anélkül, hogy a kalóriabevételüket csökkenteniük kéne vagy sokat kéne sportolniuk. Azon 34 túlsúlyos ember közül, akik három hónapon keresztül különböző diétát követtek, a magas cukortartalmú, de alacsony zsírtartalmú ételeket fogyasztók majd 4 kilót vesztettek súlyukból. Ha ehhez még sportoltak is, akkor a testsúlyveszteség 5-6 kg-ra nőtt.

A magas szénhidráttartalmú ételeken élők a testzsírjuk nagyobb százalékát vesztették el, és a combkerületük is gyorsabb iramban csökkent. A tanulmány készítői az Archives of Internal Medicine című szaklapban beszámoltak arról, hogy a vizsgálati időszak alatt az alacsony szénhidráttartalmú ételeket fogyasztók semmit nem fogytak. Ez a felfedezés olyan időszakban robban be a fogyózók világába, amikor az alacsony cukortartalmú étkeket jegyző Atkins-diéta és rokonai hódítanak.
A kutatók szerint a magyarázat egyszerű, az általuk felállított magas szénhidráttartalmú diétával az emberek ugyanolyan mennyiségű ételt fogyasztanak el (átlag 2500 kalóriát), de ebben sokkal kevesebb a zsír.