Eredményesen lehet fogyni vízzel

Vágólapra másolva!
Német kutatóorvosok megtalálták annak a rejtélyét, hogy mivel lehet a legkönnyebben fogyni. Szerintük egyszerűen nem kell mást tenni, mint sok vizet enni, és a kilók úgy mennek le, mintha ott sem lettek volna.
Vágólapra másolva!

A berlini Charite Egyetemen végzett kutatás során kiderült, hogy azok, akik a javasolt napi két liter vizet megitták, átlagosan plusz 150 kalóriát égettek el naponta, a normál átlagon felül. A kutatócsapat vezetője, Michael Boschmann elmondta, hogy a jelenség magyarázata nem ördöngösség. A víz stimulálja a szimpatikus idegrendszert, amely szabályozza az anyagcserét, a fokozódó anyagcsereműködés miatt pedig több kalória égetődik el. A felfedezésről az egyik német férfimagazinban számoltak be, idézve a Klinikai Endokrinológia és Anyagcsere című orvosi szaklapból.
A kutatók azt is kiemelték beszámolójukban, hogy nem minden fajta folyadék esetében érvényes a fenti megállapításuk. A szénsavas víz és minden egyéb fajta folyadék éppen az ellenkezőjét váltotta ki, csak a forrásvíz vagy szénsavmentes ásványvíz tette meg hatását azoknál, akik fogyni akartak.