Mogyorós, mandulás, diós finomságok

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Hozzávalók 16 darabhoz:
a tésztához: 6 dkg RAMA margarin, 5 dkg élesztő, 5 dkg cukor, 50 dkg liszt, 2,5 dl tej, 1 db tojás, 1 csipet só
a töltelékhez: 5 dkg mogyoró, 5 dkg dióbél, 1 evőkanál napraforgómag, 10 dkg cukor, 1 dl habtejszín, 7,5 dkg rumba áztatott mazsola
margarin a sütőlap megkenéséhez, 1 tojássárgája és 1 evőkanál tej a sütemény megkenéséhez

Forrás: ORIGOAz élesztőt elmorzsoljuk, egy csipet cukorral és 3 evőkanál liszttel langyos tejben feloldjuk. Meleg helyen letakarva felfuttatjuk. Kissé megolvasztjuk a margarint és a maradék lisztet, a tojást, a sót és az élesztőt hozzáadva sima tésztát gyúrunk. Cipót formálunk belőle és meleg helyen hagyjuk a duplájára megkelni.
A mogyorót, a diót és a napraforgó-magot apróra vágjuk. Kis tűzön megolvasztjuk a cukrot, karamellizáljuk és a tűzről levéve hozzáöntjük a tejszínt. Lassú tűzön sűrűre főzzük, belekeverjük a mogyorót, diót, a napraforgó-magokat és a mazsolát. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, először három csíkra, majd háromszögekre vágjuk. A tölteléket elosztjuk rajta és kifliket tekerünk a tésztából. Margarinnal kikent sütőlapon elrendezzük a kifliket és 10 percig még kelesztjük. Összekeverjük a tojássárgáját és a tejet, ezzel megkenjük a kifliket és előmelegített sütőben, 225 fokon, 15 perc alatt megsütjük.