Téli divat a londoni kifutókon: a kevesebb több

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Noha a téli ruhatár a második napi programba tartozik, már az első nap is sejtette, hogy a miniszoknya hideg idő ellenére is a 2003-as év téli divatjának a főszereplője: szinte minden kollekcióban feltűnt, mutatva, hogy a britek az idei különlegesen hideg időjárás ellenére is "a kevesebb több" elvében gondolkodnak.

Forrás: www.londonfashionweek.co.ukForrás: www.londonfashionweek.co.ukForrás: http://www.vogue.co.uk/daily/Forrás: Hölgyfórum


A legnagyobb figyelem Elspeth Gibson tervező ruhakölteményeire irányult, akinek törzsvásárlói közé tartozik többek között Madonna, Elizabeth Hurley és Cate Blanchett is, és aki ezúttal rafinált szoknyakölteményekbe öltöztette modelljeit, melyek a rózsaszín, a kék, a jádekő és a borsózöld színeiben pompáztak. Ruháit tollakkal és kristályokkal díszítette.

A Londoni divathét hivatalos honlapjahttp://www.londonfashionweek.co.uk/index_flash.aspA Londoni divathét programja és eseményeihttp://www.vogue.co.uk/daily/

Az Éden látomása-kollekciót jellemző romantikus-vizionárius stílust azonban helyenként keményebb, szexisebb darabok is ellensúlyozták: fekete miniruhák hosszú, szabadon lebegő ruhaujjakkal. Az amerikai Ben de Lisi tervező kollekcióját is nagy érdeklődés kísérte.