A szép ajkak tesznek a legvonzóbbá

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Michael Cunningham professzor, aki a vizsgálatokat vezette, és akit csak a vonzalom gurujaként emlegetnek, elmondta, a karcsú alak és a kimunkált test benne vannak a vonzalomcsomagban, de ami végül eldönti a kérdést és a legtöbb vágyat gerjeszti, az a kiszemelt személy ajka.

- Amikor a nők egy férfit szemlélnek, a szenzualitást és nyerseséget keresik egyszerre. Egy férfi legyen férfias, ami azt jelenti, hogy azért ne legyen túl szenzuális és feminin sem, de jelen kell lennie némi melegségnek arcvonásaiban. Tehát arra jutottunk, hogy férfiak esetében a közepesen telt ajkak a vonzóak - nyilatkozta Cunningham professzor. Ezért van tehát, hogy Brad Pitt és Johnny Depp annyi női szívet megdobogtatnak, Mick Jaggert azonban sokan túl teltajkúnak tartják. Kenneth Branagh színész éppen a másik véglet: az ő keskeny, szorosan záródó ajkai a legkevésbé mozdítják meg a női szíveket.

A kutatás eredményei némiképp módosulnak a nők esetében. A férfiak a telt, vörös, melegséget sugárzó ajkak rabjaivá válnak. Ezért van az, hogy Julia Roberts mosolyának egy férfi sem tud ellenállni, Anna Robinson keskeny "szájzára" azonban inkább lefagyasztja a mosolyt arcukról. Végezetül Cunningham professzor figyelmeztetett arra, hogy bár a szép ajkak fokozhatják egy arc vonzerejét, de egy csúnya arcot még egy szép ajak sem ment meg.