Vágólapra másolva!
Lyn de Gara sztársmink-sorozatunkban ezen a héten Marilyn Monroe-vá sminkelte a modellünket. Ha kedvet kapsz a sminkeléshez, és te is elképesztően hasonlítasz valamelyik hírességre, akkor küldd el nekünk a fotódat, és lehet, hogy te nyered majd májusban azt a mobiltelefont, amit a legjobban sikerült sztár-hasonmásnak szavaznak meg az olvasók!
Vágólapra másolva!
Az egzotikus, Fülöp-szigeteki születésű sminkművész és imázs-tervező, Lyn de Gara egyenesen a napfényes Kaliforniából érkezett Magyarországra, és hétről hétre sminkelési, öltözködési, stílustanácsokkal látja el olvasóinkat. Részletes információk Lyn de Gara különleges tanfolyamairól!

A Marilyn Monroe-stílus jellemzői:

Kissé felhúzott, íves szép szemöldök, fényesen csillogó, buja vörös ajkak, hosszú szempillák

A Marilyn Monroe-stílus eléréséhez a következőkre van szükségünk:

Alapozó, korrektor, áttetsző púder, világosbarna szemöldökceruza, fekete szempillasprirál, közepes kávészínű szemhéjfesték, Selymesfehér szemhéjárnyaló, fekete szemceruza, műszempilla, rózsaszín pirosító, hússzínű szájkontúr ceruza, vörös rúzs és vörös szájfény.

Forrás: Lyn de GaraForrás: Lyn de Gara


Hogyan sminkeljünk?

Az alapozót egyenletesen kenjük szét a bőrünkön, hogy szemünk környékét is tökéletesen fedje, a karikákat elhalványítsa.

Púderezzük körbe az arcot.

Világosbarna szemöldökceruzával, enyhén színezve hangsúlyozzuk a szemöldök íves formáját.

Középárnyalatú, kávébarna szemhéjfestékkel emeljük ki az elragadó, csábos szemet, a festéket jól satírozzuk el.

Selymesfehér szemhéjárnyalóval kifelé és lefelé haladó széles mozdulatokkal mossuk össze a szemhéjon és a szemöldökcsonton lévő festéket.

A pillák vonalát fekete szemceruzával körvonalazzuk, amelyet ferdén lefelé húzunk, olyan közel a pillák tövéhez, amennyire csak lehet. A szemceruzát jóval egyszerűbb használni, mint a folyékony szemkihúzót, főleg, ha kissé remeg a kezünk.

A műszempillákat közvetlenül a saját szempilláinkra ragasztjuk. A dús hatás elérése érdekében másik lehetőség, hogy szempilla-göndörítőt használunk, majd a dús hatás elérése érdekében, háromszor egymás után átkenjük a pillákat fekete színű, göndörítő szempillaspirállal.

Az igéző tekintethez nélkülözhetetlen a szem alján húzott merész vonal, ott, ahol a pillák kezdődnek.

Az arcot érzékibbé varázsolja a rózsaszín pirosító.

Az ajkakat hússzínű szájkontúrceruzával rajzoljuk körbe, majd vörös rúzzsal festjük ki. Az alsó ajak közepén alkalmazott leheletnyi vörös szájfénnyel csábító hatást érünk el.

Utolsó simításként, fekete ceruzával az arccsontra rajzoljuk a jól ismert, jellegzetes szépségjegyet.