Doktori címmel tüntették ki Donna Karan divattervezőt

Vágólapra másolva!
"Egészen hihetetlen kitüntetés ez egy olyan nőnek, aki megbukott az iskolában" - nyilatkozta Donna Karan divattervezőnő az elmúlt héten annak kapcsán, hogy a New School University divattervező oktatási intézménytől megkapta a tiszteletbeli doktori címet.
Vágólapra másolva!

Donna Karant 1968-ban tanácsolták el a Parsons School of Design iskolából, amely ma a New School egyik részlege. Karan egészen 1984-ig nem tért vissza az iskolapadba, hogy megszerezze a designeri diplomáját. Az iskolát akkor kezdte el újra, amikor útjára indította saját márkáját és divatházát. "Nyári kurzusokra kellett járnom, de akkor is azt mondták, hogy soha nem lesz belőlem divattervező. Azt mondták, hagyjak fel dizájneri ambícióimmal és próbálkozzak más pályával. Most pedig doktorrá avattak."

Donna Karan 20 éves karrierje tiszteletére a Women's Wear Daily magazin idézett egy pár neves designertől, akik Karan munkáját dicsérték.

Karl Lagerfeld: "Nem tudom elképzelni a New York-i divatarénát nélküle. Azt hiszem, hogy Karan a legfontosabb amerikai divattervezőnő Claire McCardell után."

Donatella Versace: "Hatalmas csodálattal és tisztelettel adózom Donna Karannak. Amit ő felépített, az hatalmas teljesítmény. Tehetsége designerként, üzletasszonyként, feleségként, anyaként és nagymamaként rendkívüli. Erőteljes, kitartó és elképesztően színes egyéniség."

Christian Lacroix: "Számomra Donna Karan az amerikai divattervező nők közül az egyik legerősebb egyéniség. Claire McCardellhez hasonlóan képes a kifinomultságot a modernitással ötvözni, az allűrt a gyakorlatiassággal, az amerikai hangulatú sportosságot az európai szofisztikáltsággal házasítani."