Lionboy: egy újabb sikergyanús gyerekregény

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: HölgyfórumA 43 éves Louisa és a kis Isabelle eredetileg esti mesék gyanánt találták ki a történeteket, amiket aztán egybefüggő történetté alakítottak.

"Családi vállalkozás volt" - nyilatkozta az írónő, akinek már három regénye jelent meg. "Isabelle találta ki a történeteket, én segítettem összeállítani, és legépeltem. A kiadásából származó bevételeket fele-fele arányban osztjuk majd el."

A trilógia könyveinek kiadási jogáért folyó aukció hatalmas port vert fel e hónap elején Nagy-Britanniában, főleg az, amikor kiderült, hogy a Puffin, a Penguin könyvkiadó részlege végül 1,6 millió dollárért vásárolta meg a kiadói jogot. A Puffin szóvivője elmondta, amint megkapták a kéziratokat és elolvasták, mindenki azonnal őrülten beleszeretett. A brit sajtó természetesen kritikával illette a Harry Potter-történetekhez hasonló tartalom miatt. A gyerekregény-trilógia sikerének másik előrejelzője, hogy a Dreamworks filmvállalat már meg is szerezte a könyv megfilmesítési jogait, a produceri gárda pedig ugyanaz lesz, amelyik az Austin Powers-t és a Mementó-t készítette.

A Lionboy című ifjúsági regény egy kisfiúról, Charlie Ashantiról szól, akit kisbaba korában megkarmolt egy leopárd, és ennek következtében különös képessége fejlődött ki: kommunikálni tud a nagymacskákkal. A történet Londonban játszódik a közeljövőben. Charlie szövetkezik a cirkusz oroszlánjaival, hogy megtalálják elrabolt szüleit.