Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

A Kecskemét oldalon korábban pontatlan információ volt olvasható Hertelendy Lászlóról. A cikkben szereplő állítással szemben nem nyomoz ellene a rendőrség, az eljárást ugyanis az ügyészség 2002 augusztus 22-én bűncselekmény hiányában megszüntette. Beszámoltunk arról a vele szemben megfogalmazott gyanúról is, mely szerint hivatali telefonjának számlája indokolatlanul nagy volt, és autóhasználatának költségei is túlzottak, ám ezeket az állításokat senki nem bizonyította be. Ezzel ellenkezőleg, az ügyészség másfél éves eljárás után megállapította, hogy Hertelendy László a költségtérítésére szánt összeget törvényesen, a vonatkozó előírások maradéktalan betartásával vette föl. Az önkormányzati választáson független jelöltként induló Hertelendy Lászlótól és az olvasóktól a tévesen megjelent adatok miatt elnézést kérünk.

Bács-Kiskun megye központjának 32 fős közgyűlése van, 19 képviselőt közvetlenül, 13-at pedig kompenzációs listáról választanak a kecskemétiek.

A képviselő-testület mostani megoszlása:

jelölő szervezet

képviselők száma

Fidesz-MDF

14

Fidesz-MDF-FKGP

1

FKGP

1

Kecskeméti Lokálpatrióták

4

MIÉP

1

MSZP

4

Szövetség az Európai Kecskemétért

2

SZDSZ

4

Vállalkozók Pártja

1

A Fidesz és az MDF ismét közösen állít jelölteket. A két mandátumot szerzett civil szervezet nem volt tagja a várost vezető polgári koalíciónak, de a Lokálpatrióták bizonyos ügyekben együtt szavaztak a többséggel. A MIÉP-es képviselő a kisgazda képviselővel közös, két fős frakciót alapított, és a jobboldali koalíciót támogatták. A Vállalkozók Pártjának képviselője szintén ezt a csoportot erősítette, de 2002-ben már nem a Fidesz-MDF polgármester-jelöltjét, hanem a függetlenként induló Merász Józsefet támogatja.

Az április országgyűlési választásokon Kecskemét mindkét körzetében fideszes képviselő nyert, Nyitray András és Horváth Zsolt képviselik a várost a parlamentben.

A következő pártok és civil szervezetek állítottak kompenzációs listát Kecskeméten:

Centrum
Fidesz-MDF
FKGP
KDNP
Kecskeméti Lokálpatrióták
Kéve Összefogás Kecskemétért Egyesület
MIÉP
MSZP
SZDSZ
Szövetség az Európai Kecskemétért
Vállalkozók Pártja
Unió Társadalmi Nőegyesület