4 milliárdba kerülnek a választások

Vágólapra másolva!
Összesen 4 milliárd forintos költségkeretet hagyott jóvá korábban az Oszággyűlés az önkormányzati választások megrendezésére. Ebből 1,5 milliárdot az informatikai rendszerre, 2,5 milliárdot pedig a választásokkal kapcsolatos dologi költségekre fordítottak a szervezők.
Vágólapra másolva!

A Választási Információs Szolgálat adatai szerint 800 millió forinba került a választók értesítése és a szavazóhelyiségekben a választás körülményeinek megteremtése. A nyomdai munkák - nyomtatványok, szavazólapok előállítása - és a szállítási költségek 600 millió forintot emésztettek fel.

A választásokban résztvevő munkatársak - a szavazatszámláló bizottságok és helyi választási bizottságok tagjainak - tiszteletdíja 560 millió forintot tesz ki. A választási központul szolgáló BM Duna Palota, valamint az OVB és az OVI működési költsége 60 millió forint. A sajtóanyagok, illetve a hazai és nemzetközi hírdetések elhelyezése 200 millió forintba került. További 280 milliót kellett fizetni a különböző oktatási anyagok előkészítése és egyéb helyi feladatok megoldása.

Az informatikai rendszer kiépítése 1,5 milliárdba került. Ebből a fejlesztések 730 milliót, a hálózat biztonsági rendszerének kiépítése pedig 30 milliót tett ki.