Vágólapra másolva!
Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke szerint minden remény megvan arra, hogy jelöltjeik jól szerepeljenek az önkormányzati választásokon. Farkas szerint a szervezet egyes megyékben akár kiemelkedő sikert is elérhet.
Vágólapra másolva!

Farkas vasárnap este az MTI-nek azt mondta: Borsod-Abaúj-Zemplén és Jász-Nagykun-Szolnok megyében a napközbeni jelentések alapján kiemelkedő választási sikerre számítanak. Az elnök szerint a választások általában korrekten zajlottak, néhány helyről azonban olyan jelzést kaptak, hogy a választók nem kaptak kisebbségi szavazólapot, azt külön kellett kérniük.

Farkas hozzátette: a Lungo Drom az egyetlen olyan roma szervezet, amely képes arra, hogy a helyi kisebbségi önkormányzatok, vagy a parlament testületeibe is képviselőket juttasson be, így védve a kisebbségi érdekeket. Az elnök azt is elmondta, hogy a szervezetnek 10 megyében van a megyei közgyűlési tagságért induló önálló jelöltje, és mintegy 80 településen indítottak közös, több mint 10 helységben pedig saját polgármesterjelöltet.