Fiúk és lányok a bányában

Vágólapra másolva!
A németországi Gremmin-tóba nyúló Ferropolis-félszigeten immár tizenegyedszer rendezik meg a Melt! Festivalt. A múlt századi ipari gépeknek otthont adó szabadtéri múzeumban gyülekeznek az elektronikus zene és a rock szerelmesei: július közepén hatalmas bányászdaruk között egyszerre hallatszik majd a technodübörgés, a gitárpengetés és a hiphop törtjei. A Housemusic.hu cikke nyomán.
Vágólapra másolva!

A Melt! Festival legaktuálisabb fellépőivel és az átlagosnál alacsonyabb árú beugróival vonzó célpontja a fesztiválozóknak. 2008-ban már tizenegyedszer tartják meg a rendezvényt, Németország egyik legnépszerűbb nyári fesztiválját.

A korábbi évek nagy sikerére való tekintettel idén egy harmadik nappal meghosszabbítják a programot. Így egy hosszúhétvégén hat helyszínen több mint nyolcvan liveact hallható késő délutántól egészen hajnalig.

A Melt! az európai fesztiválpaletta minden részéből merít egy kicsit, nem idegen tőle egyetlen zenei műfaj sem. Talán ennek köszönhető, hogy az Intro, a Groove és a De:Bug német magazinok olvasói körében ez a legnépszerűbb szabadtéri rendezvény.

A rendezvény két fő fellépője Björk és a Franz Ferdinand zenekar; mindkettő exkluzív koncertet ad, és ebben az évben csak a Melt!-en játszanak Németországban.

De mellettük még olyan produkciók zenélnek élőben, mint a Miss Kittin and The Hacker, Supermayer, Burger/Voigt és a Modeselektor.

Dj-szettel lép színpadra a Booka Shade, az Alter Ego, Ellen Allien, Gui Boratto, Tobias Thomas, Boys Noize, Moonbootica, Efdemin és Sacha Funke.

Az eseményre már érdemes most jegyeket foglalni, ugyanis a szervezők húszezer főben maximálták a hely napi befogadóképességét. A vasárnapi bónusznapra, melyen a főprodukciónak számító Björk lép föl, külön jegyet kell váltani, melyből csak tizenkétezer darabot fognak árusítani.

Housemusic.hu / party.[origo].hu

Richie Hawtin: Melt Festival 2007