Vágólapra másolva!
Az elmúlt hat évben négy világversenyt rendezett közmegelégedésre a Magyar Testépítő és Fitnesz Szövetség, és jó esély van arra, hogy jövőre Budapest legyen a felnőtt testépítő vb házigazdája, ami az igazi "nagy dobás" lenne. Addig is jön egy kisebb: június 7-8 között a budakalászi Megarénában kerül sor az idei junior, valamint masters fitnesz, bodyfitnesz és testépítő Eb-re.

A Magyar Testépítő és Fitnesz Szövetség csütörtöki sajtótájékoztatóján Huber István elnök elmondta, már javában zajlanak a tárgyalások a világszövetséggel arról, hogy 2009-ben Budapest rendezhesse meg az IFBB felnőtt testépítő világbajnokságot. A sportág hazai irányítója kilencven százalékra taksálta az esélyt arra nézve, hogy a magyar pályázat sikerrel jár.

S azt, hogy a magyar szövetség jó házigazda, június 7-8 között 2002 után immár az ötödik világversenyen bizonyíthatja, a budakalászi Megarénában sorra kerülő junior, valamint masters fitnesz, bodyfitnesz és testépítő Eb-n. A kontinensbajnokságra több mint harminc országból közel kétszáz versenyző érkezik, akik tizenhét kategóriákban állnak színpadra. A magyar válogatott harmincöt fővel képviselteti magát, indul a klasszikus testépítésben világbajnok Simon Tamást, a fitneszben vb-ezüstérmes Nagy Viktória, az Eb-2. Gál Vivien, valamint a fitneszmodell világbajnok, testépítésben Eb-bronzérmes Vargha Viola. Utóbbi az elmúlt hét végén Spanyolországban, a felnőtt Eb-n párosban versenyzett, és Vajda Zoltánnal ezüstérmet szerzett.

"Spanyolországba úgy mentem ki, hogy lesz ami lesz, így az ezüstnek nagyon örülök. A szezon fő versenye azonban számomra a budakalászi Európa-bajnokság, arra időzítem a csúcsformámat. Az a fontos, hogy majd itt álljak a dobogón, mert azután, hogy tavaly Tyumenyben bronzérmet szereztem, hazai környezetben illene legalább ilyen eredményt elérnem. Most kicsit felszabadultnak érzem magam, mert szerdán a Testnevelési Egyetemen élettanból sikerült a szigorlatom, így a testnevelő-edző szakon már harmadévesnek vallhatom magam. Az, hogy versenyekre és vizsgákra is kellett készülnöm, túl sok volt egyszerre, és persze a diétázás is megviseli az embert. De ha a hazai Eb-n is érmes leszek, biztos lecsapok egy csokitortára!" - árulta el Vargha Viola.

Az Eb-n június 7-én 10 órától rendezik az elődöntőket, a döntőkre június 8-án 14.30-tól kerül sor a budakalászi Megaréna Sportcsarnokban.