Vágólapra másolva!
Christian Horner szerint az ausztrál versenyző már túl sok pontot vesztett a gyenge rajtok miatt, ezért biztosítani akarják, hogy később ne forduljanak elő hasonló galibák. 

Mark Webber sohasem a lenyűgöző rajtjairól volt ismert, gyakran fordul elő, hogy pozíciókat veszít az első métereken. Idén négyszer történt vele ilyen: Ausztráliában, Spanyolországban, Nagy-Britanniában és Belgiumban az első körben összesen huszonkét pozíciót vesztett a rajthelyéhez képest. A mérlege összességében negatív, ahogy tavaly is az volt.

Legutóbb pont az előző nagydíjon, Spában indult rosszul, és már az előjelek alapján számított erre. "A két próbarajt pokoli volt, mintha egy traktort kellett volna elindítanom a kuplunggal" - vélte, a piros lámpák elalvása után pedig a 3. helyről a hatodikra esett vissza a kör közepére. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner kijelentette, a mérnökök megkapták a feladatot, hogy orvosolják a pilóta gondjait.

"Meg kell oldanunk Mark rajtproblémáit, muszáj felülkerekednünk rajtuk. Már túl sok pontot vesztettünk miatta" - idézte őt az Autosport. "Gyengén működött a kuplung (Spában), szörnyűvé tette Mark elrugaszkodását. Már a felvezető körben láttuk, hogy a kuplung nem szuperál rendesen. Végrehajtottunk néhány módosítást, de így sem működött megfelelően a rajtnál."

Mark Webber (Red Bull) Forrás: Red Bull

"Ez akadályozta őt útban az első kanyar felé, utána pedig lépéshátrányba került. Fernando (Alonso) megelőzte az Eau Rouge előtt, és onnantól meglehetősen statikussá vált számára a verseny."

Webber azonban a szezon végén távozik a Forma-1-ből, így ha a mérnököknek sikerül is megoldania a problémáit, akkor sem sokáig élvezheti ennek a gyümölcseit. Az első idei versenyen, Ausztráliában például az okozta a zűrt, hogy elromlott a telemetriája a felvezető körben, ezért a csapat nem tudott javaslatot adni neki a kuplung beállítására.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!