Vágólapra másolva!
Charles Leclerc úgy érezte, a maximumot nyújtotta a Forma–1-es Japán Nagydíj időmérő edzésén. A Ferrari monacói pilótája mégis az idei legrosszabb eredményét elérve csupán a nyolcadik helyről indulhat a szuzukai futamon.

A Ferrari a szabadedzések során is szenvedett, a harmadik gyakorláson ráadásul a csapat alig adott lehetőséget időmérős körök tesztelésére, amit Charles Leclerc a rádióban nehezményezett is. A Japán Nagydíj kvalifikációján aztán a Q3-ba könnyedén bejutott mindkét pilóta, ott pedig Carlos Sainz a negyedik helyen tudott zárni, Leclerc viszont mindössze nyolcadik lett.

Forma-1, Japán Nagydíj 2024, Charles Leclerc
Charles Leclerc a nyolcadik helyről indulhat a Forma-1-es Japán Nagydíjon
Fotó: Toshifumi KITAMURA / AFP

„A legtöbbször egy nyolcadik helyet meg lehet indokolni egy elrontott kanyarral vagy beállítással, de most az autó és a kör is érzésre rendben volt. Azt hiszem, talán nem volt elegendő tapadás a gyorsabb köridőhöz, és a gumikat kellene jobban előkészíteni, mert jelenleg leginkább ezzel küzdök, de őszintén szólva 

erre most nincs igazán magyarázatom" 

vallotta be Charles Leclerc.

Charles Leclerc szerint nehéz lesz előzni Japánban

A Ferrari monacói versenyzője az idei első három időmérőn kétszer 2., egyszer 5. lett, a futamokon pedig sorrendben 4., 3. és 2. helyen zárt – Leclerc abban reménykedik, hogy most is sikerül megtalálnia a jó versenytempót. A vb-pontversenyben második helyen álló pilóta hozzátette, hogy arra számít, hogy a szűk szuzukai pályán nehéz lesz az előzés, így

nehéz lesz felzárkóznia a nyolcadik helyről.

A Japán Nagydíj hétvégéjén az 53 körös futamra vasárnap, magyar idő szerint 7 órától kerül majd sor.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek