Vágólapra másolva!
A hétvégén két magyar vízilabdacsapat is bejutott az Euroliga legjobb 16 csapata közé: a Vasas az olaszországi Bresciában csoportelsőként vette a második selejtezőkört, míg az Eger hazai medencében Posillipo Napoli mögött, ám az olasz sztárcsapat bravúros legyőzésével lépett tovább. Az alábbiakban a két szakvezető, Földi László és Gerendás György értékeli az eseményeket.

"Minden az elvárásaink szerint alakult, hiszen, ha szabad így fogalmaznom: simának tűnt a hétvége. Nagy gólkülönbségű győzelmeket arattunk, ami annak volt köszönhető, hogy végig jól összpontosítottak csapatunk tagjai" - mondta Földi László, a Vasas edzője.

"A Brescia elleni találkozóval szeretnék külön foglalkozni, hiszen az külön kategória volt, ám ami a többi mérkőzést illeti, a legszorosabb összecsapáson is 10 gól a különbség, amiért a társaság minden dicséretet megérdemel.

Az elkövetkezendőkben azonban olyan meccsek várnak ránk, int amilyen a Brescia elleni volt. A győzelmet jó védekezésünknek köszönhettük. Bár az első negyedben még az olaszok vezetett 5-2-re, de a csapat erejét mutatja, hogy az utolsó negyedben már 11-7 volt a javunkra. Az elején nem sikerült minden úgy, ahogy elterveztük, ám az idő múlásával teljesen elbizonytalanítottuk az ellenfelet."

- Mennyire tudja ilyenkor befolyásolni a mérkőzés alakulását?
- Az óriási hangzavar miatt szinte csak szünetekben tudunk kommunikálni egymással. A negyedekben a cserejátékosokon keresztül tudok üzenni. Szerencsére azonban jól működött az eredeti taktika.

- Mi a legközelebbi cél a Vasas előtt?
- Párhuzamosan kell helytállnunk a bajnokságban és a nemzetközi színtéren. November 11-én Szuperkupa a Honvéddal, majd két napra rá Budapesten sorsolják az Euroliga és LEN-kupa beosztását. A bajnoki találkozókon addig is igyekszünk a taktikai elemeket begyakorolni, hogy az Euroligában minél eredményesebben szerepelhessünk.