Vágólapra másolva!
A Miamiban zajló keménypályás tenisztorna férfi versenyében Grigor Dimitrov negyeddöntőbe jutott, miután drámai csatában legyőzte Hubert Hurkaczt, aki döntő pillanatban szegett meg egy kevéssé ismert szabályt.

A világranglista 9. helyén álló lengyel teniszsztár a három helyezéssel mögötte álló Grigor Dimitrov ellen lépett pályára Miamiban. A döntő szettben 6-6-os állásnál tie breakben Hurkacz pontot szerzett, de a vonalbíró észrevette, hogy a lengyel játékos a lábával megérintette a hálót, ezért Dimitrovnak adták a pontot (3-2). A lassításból kiderült, hogy a becsúszás után valóban hozzáért a bal lábfeje a hálóhoz. Hurkacz azonban az döntést követően elvesztette a hidegvérét és dühében földhöz vágta az ütőjét.

A történelem legmagasabban jegyzett lengyel teniszezője a dühkitörése után már nem tudta összeszedni magát, végül Dimitrov több mint 2 és fél óra alatt harcolta ki a továbbjutást, miután megnyerte az 5 nyert pontig tartó mini döntőt.

A meccs után a páros kezet fogott egymással, Hurkacz sportszerűen gratulált Dimitrovnak, aki megkérdezte, hogy miért kapta a pontot az incidensnél, mivel ő nem látta úgy, hogy riválisa megérintette volna a hálót.

Kicsit megcsúsztam, de nem éreztem, hogy hozzáértem volna”

 – válaszolta Hurkacz.

Miami Open Presented by Itau 2024 - Day 11
Hurkacz drámai csatában bukta el a továbbjutást Miamiban
Fotó: Getty Images via AFP

A bolgár Dimitrov a negyeddöntőben a spanyol Carlos Alcarazzal találkozik majd csütörtökön.

Marozsán Fábián szintén negyeddöntőbe jutott, miután három játszmában legyőzte az ausztrál Alex de Minaurt, a legjobb nyolc között pedig a világranglista ötödik helyén álló olimpiai bajnok, Alexander Zverev lesz az ellenfele.

Eredmény, nyolcaddöntő:
Marozsán Fábián–Alex de Minaur (ausztrál, 10.) 6:4, 0:6, 6:1 
Alexander Zverev (német, 5.)–Karen Hacsanov (orosz, 16.) 6: 1, 6: 4
Carlos Alcaraz (spanyol, 2.)–Lorenzo Musetti (olasz, 24.) 6: 3, 6: 3
Grigor Dimitrov (bolgár, 12.)–Hubert Hurkacz (lengyel, 9.) 3:6, 6: 3, 7:6 (7–3)
Jannik Sinner (olasz, 3.)–Christopher O'Connell (ausztrál) 6:4, 6: 3
Nicolas Jarry (chilei, 23.)–Casper Ruud (norvég, 8.) 7:6 (7–3), 6:3
Danyiil Medvegyev (orosz, 4.)–Dominik Koepfer (német) 7:6 (7–5), 6:0
Tomas Machác (cseh)–Matteo Arnaldi (olasz) 6:3, 6: 3