Vágólapra másolva!
Hiába verték meg Kínát és Dél-Koreát az EMEA legjobbjai, sorozatban három Bo3-ban maradtak alul a svájci szakaszban, így nem lesznek ott a rájátszásban.

Hatalmas elvárásokkal vetették bele magukat a küzdelmekbe a G2 Esports játékosai a 2023-as League of Legends-világbajnokságon. Az EMEA-régióban idén egyetlen olyan szezon volt, amikor nem Capsék emelhették magasba a trófeát. Magabiztosan zárták le a régiós összecsapásokat a Season Finalsben, tényleg úgy érkeztek meg Szöulba, hogy felvehetik a versenyt a keleti klubokkal. A lendület ki is tartott az első két Bo1-ben, a G2 először a Dplus KIA, majd a Weibo Gaming ellen aratott győzelmet.

2-0 után azonban történt valami, amire egyelőre még mindig keresik a magyarázatot.

Hogy a csapatot sújtó egészségügyi problémák, esetleg a felkészülés során elkövetett hibák miatt történt-e az, ami történt, az rejtély. Ami biztos, hogy a G2 először a Gen.G-től, majd az NRG-től, végül a Bilibili Gamingtől szenvedett vereséget, így lemaradt a rájátszásról.

A csapat GM-je megosztotta a közösségi médiában a gyakorlások eredményeit, ami még több kérdést vet fel a szakértőkben és a szurkolókban. Ha a scrimeken ennyire dominánsak voltak Hans samáék, akkor hogyan kapituláltak ennyire könnyedén az NRG ellen?

Hogyan maradtak alul a 2023-as MSI ezüstérmese ellen, amikor összesítésben 10-3-ra legyőzték őket a felkészülési meccseken?

Az LEC követői szomorkodhatnak, hogy pont a legfontosabb pillanatokban estek össze a srácok. Innentől nincs más hátra, mint a tanulságok levonása, a dél-koreai út megfelelő kipihenése, majd jöhet a gyakorlás 2024-re, amikor újult erővel kell belevágnia a G2 Esportsnak a következő összecsapásokba.