Vágólapra másolva!
Az MTK elleni szerdai évzáró bajnoki után, amit a Fradi 3-1-re elveszített, s ezzel ősszel az ötödik helyen zárt a tabellán, megindult a találgatás: vajon marad-e Csank János a kispadon, továbbá arról is beszélnek, hogy mely játékosok "távozhatnak" a klubtól. Konkrét döntések csak december közepén várhatók, ám azért az Üllői úti örökrangadó után lehetett hallani néhány "variációt".

Fotó: SZTÁR Sport
Várszegi felkérte Garamit, nézzen egy pár játékost - a Fradi számára
kevesen hiszik azt a Ferencvárosnál, hogy továbbra is Csank János marad a kispadon

Eközben az öltözőfolyosón és az emeleti irodákban már a jövőbeli stáb összetételéről beszélgettek, például arról, hogy Várszegi Gábor rendkívül sokra tartja Garami Józsefet, az MTK szakmai igazgatóját, így
ő várhatóan hasonló titulussal felruházva az Üllői úti klubot segíti majd. Ezt valószínűsíti, hogy Várszegi a közelmúltban felkérte Garamit, nézzen körül a hazai és a külföldi játékospiacon a Ferencváros megerősítése céljából. A hírek szerint a tulajdonos nem zárta ki külföldi tréner szerződtetését sem, mint ahogy nem tartja evidenciának, hogy ferencvárosi kötődésű szakvezető irányítsa az együttest, így került a képbe például már a nyáron és most is Tornyi Barnabás.

A Fradi-pályán már a jelenlegi futballisták között is beszédtéma, hogy egykori zöld-fehér labdarúgó is lehet a befutó. Konkrétan mostani társuk, Keller József és az NB I/B nyugati-csoportjában a Celldömölk együttesével az élen végzett vezetőedző, Pintér Attila neve is felmerült aspiránsként. Mindenesetre Pintér és Keller sem tud egyelőre arról, hogy komolyan számolnának vele, ami nem csoda, hiszen mint azt Szeiler József jelezte, a döntésre minimum egy hetet várni kell.

Amiben viszont mindenki biztos az Üllői úton: Nyilasi Tibor egyelőre nem tér vissza a Fradihoz, mint ahogy Simon Tibor, a másodosztályban remekül szereplő REAC edzője sem, utóbbit leginkább a Vasassal és a Sopronnal hozták összefüggésbe. Sőt, Sopronban és Debrecenben Csank Jánost is szívesen látnák a kispadon, aminek egyenes következménye, hogy az említett vidéki kluboknál is váltást terveznek a vezetők a szakmai munkában. Azaz: a "hűség városában" nem Reszeli Soós István irányításával kezdődik a tavasz, ám a márciusig szóló eltiltása ellen fellebbező trénernek a hírek szerint már most több ajánlata van.

Visszatérve a Debrecenhez, Csank mellett a Gellei Imre szövetségi kapitány mellett segédkező Dajka László, a Békéscsaba vezetőedzője is felkerült a kívánságlistára. Újpesten sem sokan kételkednek ez edzőcserében, legtöbben Nagy Lászlót, a lilák egykori válogatott balszélsőjét, majd szakvezetőjét ültetnék a Megyeri úti kispadra, s bizony nagy az esély, hogy ez így is lesz, igaz, a Sopron elleni vasárnapi bajnokin még Kisteleki István dirigálja a "violákat".

Ami viszont a Fradihoz hasonlóan, a többi, edzőkérdésben érdekelt együttesnél is megegyezik: jövő héten, de legkésőbb karácsonyig mindenben döntenek.

Bánki József

Korábban:

Változások várhatók a Fradinál és az Újpestnél