Vágólapra másolva!
A Ferencváros legyőzése után az FC Basel a svájci bajnokságban is nyerni tudott, mégpedig idegenben a Grasshoppers elleni rangadón, míg a görög pontvadászatban az athéni derbit az Olimpiakosz Rivaldo szabadrúgásával nyerte meg a Panathinaikosz ellen. Franciaországban az élcsapatok mind ikszeltek, így a Marseille a győzelmével a harmadik helyre ugrott.

A Ligue 1 első hat helyezettje közül öt döntetlent játszott, és csak az Olympiaque Marseille tudta begyűjteni a három pontot, aminek köszönhetően az OM (amelynek a kispadján most mutatkozott be az új edző, Philippe Troussier) feljött a harmadik helyre. A hátsó régiókban a sereghajtó Istres megszerezte első győzelmét, de még mindig az utolsó pozíciót foglalja el.

A Marseille kezdő tizenegyét először állíthatta össze a kispadra frissen kinevezett szakember, Philippe Troussier, és az elmúlt években elsősorban Ázsiában, illetve Afrikában tevékenykedő mester bizony alaposan felforgatta a gárdát: a megszokott 4-4-2-es felállás helyett a 3-5-2-t választotta, és olyan, alapembernek számító játékosokat hagyott ki, mint Benoit Pedretti, Bixente Lizarazu vagy Pegguy Luyindula - míg Fabien Barthez sérülés miatt nem játszhatott.

Az OM ellenfele az újonc Caen volt, és az otthon szereplő gárda kissé megilletődötten kezdte az összecsapást, aminek eredményeképpen a vendégek szereztek vezetést a 25. percben Habib Bamogo révén. Mindezt Dufer közvetlenül a szünet előtt kiegyenlítette, de Bamogo a második félidő elején tizenegyesből is betalált, ráadásul az esetnél a Caen védőjét, Hengbartot kiállították.

Az OM gyorsan növelte is előnyt, így eldőlni látszott a meccs, ám az újonc gárda azonban nem adta fel a küzdelmet. Az utolsó tíz percben teljesen kapujához szegezte ellenfelét, sikerült is egygólosra csökkentenie a hátrányát, sőt, harmadszorra is betalált a kapuba, ám a játékvezető ezt a találatot les címén nem adta meg - mint a lassítások megmutatták, ez téves döntés volt. A marseille-ieket ez persze nem érdekelte, ők örültek a három pontnak, amivel felléptek a dobogó harmadik fokára.

A többi élcsapat ugyanis döntetlent játszott: az Auxerre és a Bordeaux nem bírt egymással, az ő meccsük gól nélkül ért véget, míg az első két helyen álló Lyon, illetve Lille egyaránt 1-1-re végzett. A lille-i együttes Párizsban ikszelt, és a végeredmény már az első félidőben kialakult, de a szünet után inkább a vendégek álltak közelebb a győzelemhez - a hazaiak elméletben legveszélyesebb csatára, a portugál Pedro Pauleta például a L'Equipe-től pocséknak számító 3,5-es osztályzatot kapott.

A Lyon kis híján a győzelmet is megszerezte Ajacción, hiszen a rendkívül mély talajon lejátszott találkozón a címvédő két perccel a rendes játékidő letelte előtt Juninho Pernambucano szabadrúgásával vezetést szerzett. A korzikaiak azonban a hosszabbítás perceiben a brazil Lucas fejesével kiegyenlítették az állást, így a Lyon nem tudta tovább növelni előnyét - viszont 17 forduló után még mindig veretlennek mondhatja magát.

A tabella hátsó részében az jelentette a legnagyobb szenzációt, hogy az újonc Istres gárdája végre megszerezte első győzelmét - a drukkereknek erre 17 játéknapot kellett várniuk. Az együttes még így is az utolsó helyen áll, három ponttal lemaradva az Ajaccio mögött.