Vágólapra másolva!

Öt olasz a L'Équipe álomcsapatában

A L'Équipe idén is összeállította az álomcsapatot, amelyben a világbajnok olasz válogatottból öten, illetve edzőként a szövetségi kapitány Marcello Lippi, míg a Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelonából négyen kerültek be.

A 2006-os németországi viadal hősei közül Gianluigi Buffon, Gianluca Zambrotta, Fabio Grosso, Andrea Pirlo és az aranylabdás Fabio Cannavaro tagja az álomcsapatnak. Érdekesség, hogy a védelemben kizárólag a francia William Gallas nem olasz.

A katalán elitgárdából Zambrotta - ő nem volt még a Barcelona tagja a BL megnyerésekor -, Deco, Ronaldinho és Samuel Eto'o került be az együttesbe. A 2005-ös gárdából csak utóbbi kettő maradt meg a mostaniba.

A L'Équipe 2006-os álomcsapata:
Gianluigi Buffon (olasz, Juventus) - Gianluca Zambrotta (olasz, FC Barcelona), Fabio Cannavaro (olasz, Real Madrid), William Gallas (francia, Arsenal), Fabio Grosso (olasz, Internazionale) - Claude Makelele (francia, Chelsea), Andrea Pirlo (olasz, AC Milan), Deco (portugál, FC Barcelona) - Ronaldinho (brazil, FC Barcelona) - Samuel Eto'o (kameruni, FC Barcelona), Thierry Henry (francia, Arsenal). edző: Marcello Lippi (olasz)