Gulácsi Péter elérzékenyülve beszélt a jövőjéről a visszatérése után

Training RB Leipzig Bundesliga RB Leipzig RBL Balls Peter Gulacsi, Gulácsi Péter
13 July 2023, Saxony, Leipzig: Soccer, Bundesliga, RB Leipzig: public training session at the Red Bull Academy. Leipzig goalkeeper Peter Gulacsi takes part in the training session. Photo: Jan Woitas/dpa
Vágólapra másolva!
Szerda este a labdarúgó Német Kupában a címvédő RB Leipzig 3-2-re nyert a másodosztályban szereplő Wehen Wiesbaden otthonában. A lipcseiek kapuját végig a magyar válogatott Gulácsi Péter védte, aki majdnem egy év, pontosan 357 nap után lépett újra pályára. A találkozó után a magyar kapus is nyilatkozott.

A 33 éves hálóőr ugyan két gólt kapott, és azt már a meccs előtt bejelentette Marco Rose vezetőedző, hogy az első számú kapus továbbra is Janis Blaswich lesz a csapatnál, Gulácsi így is elérzékenyülve és boldogan beszélt a visszatéréséről.

„Itt állni nem magától értetődő.

Nagyon keményen dolgoztam azért, hogy eljöjjön ez a pillanat, és újra átélhessem – mondta Gulácsi az ARD-nek, aki tavaly októberben egy Celtic elleni BL-meccsen szenvedett keresztszalag-szakadást. – Ha nem játszol tizenkét hónapig, és aztán hirtelen egy kupameccsen lépsz pályára minden előzetes mérkőzés nélkül, az nem olyan egyszerű."

Gulácsi tudja, hogy még nincs olyan formában, hogy Blaswichot huzamosabb ideig helyettesítse a kezdőcsapatban, de egyelőre elégedett a szerepkörével, és igyekszik segíteni a csapatot, ahol lehet.

– mondta az 51-szeres magyar válogatott kapus. – Nem foglalkozom azzal, hogy első vagy második számú kapus vagyok, mert éppen egy folyamat részese vagyok. Az első edzésem a csapattal augusztusban volt, az első meccsem szeptemberben. Magam is megtapasztaltam, hogy a futballban pillanatok alatt minden megváltozhat, ezért szeretnék készen állni és segíteni a csapatot."

Gulácsiról a csapattársa, Emil Forsberg is úgy nyilatkozott, hogy „büszke vagyok rá, hogy visszatért". Marco Rose vezetőedző pedig így beszélt a magyar kapusról:
„A meccs után is nagyon érzelmes volt az öltözőben.

Péter ismét megérezte a zöld fű illatát, volt néhány jó indítása, és segített egy-két fontos szituációban. Ez egy jó első lépés volt ahhoz, hogy visszatérjen a régi formájához."

Forrás