Vágólapra másolva!
Csütörtök este a labdarúgó Európa-liga A csoportjának 5. fordulójában a Sallai Rolandot foglalkoztató Freiburg hazai pályán 5-0-ra legyőzte a görög Olimpiakosz Pireuszt, ezzel a német csapat továbbjutott az egyenes kieséses szakaszba.

Sallai sérülése

A 46-szoros magyar válogatott Sallai Roland októberben szenvedett combizom-szakadást a Topolya elleni Európa-liga-mérkőzésen, azóta nem lépett pályára. A 26 éves támadó ugyan tagja volt a magyar válogatott Eb-selejtezős keretének, de Marco Rossi szövetségi kapitány csak azért hívta be, hogy együtt ünnepelhesse a kijutást a csapattal.

Sallai Rolandnak egy hónapot kellett kihagynia Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Uwe Anspach

Úgy tűnik, minden rendben Sallaival

Sallai azonban mostanra felépült és az Olimpiakosz Pireusz elleni találkozón leülhetett a kispadra, azonban a gólveszélyes játékára nem volt szükség, ugyanis a Freibrug már az első félidőben eldöntötte a meccset Michael Gregoritsch remeklésének köszönhetően. Az osztrák támadó 33 perc alatt mesterhármast szerzett, majd az első félidő lefújása előtt még egy gólpasszt is kiosztott a francia Kiliann Sildilliának, ezzel a Freiburg már az első félidőben eldöntötte a meccset és bebiztosította a továbbjutását.

Michael Gregoritsch szeznzációsan futballozott Forrás: AFP/Thomas Kienzle

A második félidőben is a Freiburg futballozott fölényben, a 77. percben aztán a japán Dóan Ricu góljával növelni tudta az előnyét. Egy perccel később aztán Christian Streich vezetőedző pályára küldte Sallai Rolandot, így a magyar válogatott focista a pályán élhette meg csapata szenzációs sikerét.

A csoport másik meccsén a West Ham United - Tomas Soucek 89. percben szerzett góljával - 1-0-ra győzött a Topolya SC otthonában. A házigazdáknál Sós Bence a 86. percben állt be. A londoniak szintén továbbjutottak az A csoportból.

A francia Stade Rennes 3-0-ra nyert az izraeli Makkabi Haifa ellen a palesztin-izraeli fegyveres konfliktus miatt a Puskás Arénában zárt kapuk mögött rendezett találkozón.

Európa-liga, csoportkör, 5. forduló:
A csoport:
SC Freiburg (német)-Olimpiakosz (görög) 5-0 (4-0)
Topolya SC (szerbiai )-West Ham United 0-1 (0-0)
Az állás: 1. (már továbbjutott) Freiburg 12 pont, 2. (már továbbjutott) West Ham United 12 (7-4), 3. Olimpiakosz 4, Topolya 1

B csoport:
AEK Athén (görög)-Brighton (angol) 0-1 (0-0)

C csoport:
Sparta Praha (cseh)-Real Betis (spanyol) 1-0 (0-0)

D csoport:
Atalanta (olasz)-Sporting CP (portugál) 1-1 (1-0)
Sturm Graz (osztrák)-Raków Czestochowa (lengyel) 0-1 (0-0)
Az állás: 1. (már továbbjutott) Atalanta 11 pont, 2. Sporting CP 8, 3. Sturm Graz 4, 4. Raków 4

F csoport:
Makkabi Haifa (izraeli)-Rennes (francia) 0-3 (0-1)