Vágólapra másolva!
A német másodosztályú labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában a Dárdai Pál vezette Hertha BSC 0-0-s döntetlent játszott a VfL Osnabrück csapatával a berlini Olimpiai Stadionban.

A berlini csapatban kezdőként lépett pályára Dárdai Pál középső fia, a 21 éves Márton, aki az utóbbi időben a remek teljesítményével Marco Rossi szövetségi kapitány figyelmét is felhívta magára.

Dárdai Márton alapember a Herthában Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Soeren Stache

A magyar edző két másik fia, a 24 éves Palkó és a 17 éves Bence nem léphetett pályára, ugyanis mindketten súlyos bokasérülést szenvedtek. Palkó még szeptemberben sérült meg a Braunschweig elleni meccsen, állítólag csak januárban térhet vissza, míg Bence pedig az október végi Paderborn elleni találkozón szenvedett a testvéréhez hasonló bokasérülést.

Dárdai Pál csapata az utolsó helyen álló Osnabrück elleni találkozón dominált, 59%-ban birtokolta a labdát és 12-szer lőtt kapura, igazán nagy helyzetet azonban nem tudott kidolgozni, ugyanis a Hertha kilencven perc alatt mindössze 0.91-es xG-val zárta a találkozót,ami így is háromszor annyi, mint amennyit a vendégcsapat fel tudott mutatni. Ezzel a döntetlennel a Hertha már hét mérkőzés óta veretlen a másodosztályban, és már csak hat pont választja el az osztályozót jelentő harmadik helytől.

Dárdai Pál masszív csapatot épít Berlinben Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / firo Sportphoto/Max Ellerbrake

Dárdai Márton 86 percet játszott a találkozón, a 21 éves védő eddig minden fordulóban kezdőként lépett pályára a berlini csapatban.