Vágólapra másolva!
Simone Rossi, a Genesys-OSC Újbuda vízilabdázója egyszer szívesen csatlakozna édesapja, a magyar labdarúgó-válogatottat irányító Marco Rossi szakmai stábjához.

Rossi fia az édesapja mellett szeretne dolgozni

"Én is futballoztam, édesapám tartott nekem edzéseket 10 éves koromig, de aztán azt tanácsolta, jobban tenném, ha másik sportágat választanék magamnak.

- mondta az M1 aktuális csatornának a 31 éves sportoló, aki nagyon büszke édesapjára.

Marco Rossi és fia, Simone Rossi Forrás: sirro_10@instagram

Megfogalmazása szerint a Marco Rossit körülölelő rajongás hatalmas örömöt és boldogságot jelent az egész család számára.

"Amióta Magyarországra érkezett, óriási tisztelet és megbecsülés övezi.

Eleinte a személyisége és embersége ragadta meg a szurkolókat, majd szakvezetőként is bizonyított. Azokat az értékeket, amelyeket átadott nekem, tovább akarom vinni és hasznosítani, mert szeretnék hasonlítani rá.

Büszkeséggel tölt el, amit elért és ahogy viszonyulnak hozzá Magyarországon" - mondta Simone Rossi.

Jó döntés volt Magyarországra igazolnia

A vízilabdára áttérve kifejtette: jó döntés volt neki is Magyarországra igazolnia, amit már korábban is tervezett, de akkor nem keresték, így Olaszországban maradt. Hozzátette, egyéves szerződést kötött az OSC-vel, majd kiderül, lesz-e folytatása.

- mondta a játékosként olimpiai és világbajnok mesteréről Simone Rossi, aki megjegyezte: a nemzetközi kupában várakozáson alul szerepelt a fővárosi klub, amelynek az egész idény nehezen indult, mert hét meghatározó játékosa is távozott nyáron. - "Idő kell, amíg a közösség tagjai összeszoknak. Az utóbbi hetekben sikerült összekapni magunkat, köszönhetően a novemberi bajnoki szünetnek."

A bajnokságban negyedik helyen álló együttes olasz légiósa szerint a magyar vízilabdázók technikailag a legképzettebbek a világon, azaz olyanok, mint a brazilok a futballban. Ugyanakkor hozzátette,

szerinte a mentális felkészültségben akadnak hiányosságok, mert nem mindenkiben van meg az az ösztön, hogy a végsőkig harcoljon és feláldozza magát a mérkőzés minden másodpercében, ráadásul ha nem jól alakulnak a dolgok, egyesek hajlamosak magukba roskadni.

Simone Rossi viccesen megjegyezte: ha a játék mentális szegmensében is a legjobbak lennének a magyarok, akkor minden olimpián aranyérmet nyernének.