Kitiltást kaphatnak a Diablo IV-et moddolók

Diablo IV. videojáték, teszt
A bűbájos Lilith.
Vágólapra másolva!
Fel is hozott példaként egy népszerű modot a játék közösségfejlesztési menedzsere.
Vágólapra másolva!

Egyetlen érdemi felzúdulást kiváltott frissítést leszámítva eddig nem volt botrány a június elején megjelent Diablo IV háza táján, a Blizzard hosszú ideje először végre képes volt leszállítani egy nevéhez méltó játékot, a legendás széria legújabb részéről írt tesztünk itt olvasható.

Semmilyen moddolást sem tűr a Blizzard Forrás: Blizzard

A szerencsés kezdetet követően a Blizzard láthatóan szeretné elkerülni a jövőbeli összetűzéseket is, így a Diablo IV globális közösségfejlesztési vezetője most figyelmeztette a számítógépes verzióval játszókat, hogy ne moddolják a játékot, ellenkező esetben végleges kitiltást kaphatnak, elveszíthetik a teljes áron megvásárolt termékhez való hozzáférésüket.

Adam Fletcher tájékoztatása szerint a Diablo IV végfelhasználói licencszerződése specifikusan tiltja, hogy bármiféle a játékot módosító szoftvert használjanak a gamerek, a klasszikus csalószoftverek mellett ebbe a modok is beletartoznak. Konkrét példát is hozott, felszólította a játékosokat a népszerű TurboHUD4 eltávolítására, ez a kezelőfelülethez ad hozzá értékes funkciókat, például követhetőek vele az erőforrások és az elveszített tárgyak, képes a bejárásuk előtt megmutatni a pályák teljes térképeit.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!