Több tucat sebezhetőséget javított a Microsoft

laptop notebook noteszgép számítógép windows 10
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Nincs hiány a távoli kódfuttatásra használható és nulladik napi sérülékenységekből.
Vágólapra másolva!

Befutottak a Microsoft augusztusi hibajavító keddes frissítései, a vállalat ebben a hónapban összesen 87 sebezhetőséget szüntetett meg a Windowshoz és az Office-hoz hasonló termékeiben. Beszámolója szerint a legérzékenyebb típusú távoli kódfuttatási sérülékenységből ezúttal 23 darabot foltozott, de közülük csak hat kapott kritikus besorolást.

Egyelőre nem tudni, hogy okozhat-e kellemetlen meglepetéseket az augusztusi frissítőcsomag Forrás: Vinayak Sharma / Unsplash

Az augusztusi hibajavítások részeként két nulladik napi sérülékenységet is megszüntetett a vállalat, mindkettő már aktív kihasználás alatt áll, az egyik kihasználásának részletei pedig már nyilvánosan elérhetőek. A publikussá vált hibával az Office védelmi vonalát lehet kikerülni, a társával pedig .NET keretrendszert használó alkalmazások és a Visual Studio ellen indítható szolgáltatásmegtagadási támadás.

A Microsoft javításai a Windows Update szolgáltatáson keresztül napokon belül települnek a számítógépekre, de a Gépház alkalmazásban manuálisan is megsürgethető az installációjuk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!