Ingyen DVD-ket osztogat a Netflix

netflix dvd
Jellegzetesen kinéző borítékokban jöttek a Netflixtől rendelt DVD-k, levéldobozba bedobva kellett visszaküldeni azokat
Vágólapra másolva!
Teljesen felebaráti szeretetnek nem nevezhető az akciója.
Vágólapra másolva!

Hazánkban ez valószínűleg nem közismert, de az 1997-ben alapított Netflix eredetileg egy interneten keresztül használható videótéka volt az Egyesült Államokban. Az ügyfelek DVD-ket tudtak kölcsönözni tőle, ezek házhoz szállításáról és visszaviteléről a posta gondoskodott, a nemzetközi videóstreamelő szolgáltatását csak 2010-ben indította el a vállalat.

Jellegzetesen kinéző borítékokban jöttek a Netflixtől rendelt DVD-k, levéldobozba bedobva kellett visszaküldeni azokat Forrás: Mychal Stanley / Flickr

Az üzletének gyökeres átalakulása ellenére a Netflix a végsőkig kitartott a DVD-kölcsönzős üzlete mellett, most szeptember 29-én fogja leállítani az üzletágat. Ezt követően már nem lesz szüksége a gigantikus méretű raktárkészletére, így még plusz akciót is hirdetett. Akik az ajánlatával augusztus 29-ig éltek az utolsó rendelésük mellé kaptak tíz véletlenszerűen kiválasztott DVD-t a kívánságlistájukról.

A Netflix most tisztázta, hogy a 2023. szeptember 29-ig vissza nem küldött DVD-ire egyáltalán nem tart igényt, az ügyfelek megtarthatják azokat, nem fog díjat felszámolni miattuk. Ez tekinthető búcsúajándéknak, bár ténylegesen arról van szó, hogy így kevesebb DVD-től kell majd megszabadulnia a raktárkészletének felszámolásakor, ami csökkenti az elvégzendő munka mennyiségét és a hulladékkezelés tetemes költségét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!