Óriási változás előtt áll a Google keresője

google chrome böngésző laptop notebook internetezés böngészés
Fotó: Firmbee.com / Unsplash
Vágólapra másolva!
Már teszteli a Discover hírfolyammal ellátott új nyitólapot a keresőmotor, ezzel a Microsoft Bing és a Yahoo szolgáltatásai után kullog.
Vágólapra másolva!

Mindig is a nagyfokú letisztultságáról volt ismert a Google keresőmotor számítógépes változatának nyitólapja, a keresőmezőn túl csak a ténylegesen legfontosabb gombok és linkek találhatóak rajta.

Így néz ki jelenleg a Discover hírfolyammal ellátott Google.com Forrás: MSPoweruser

Ennek az idilli állapotnak hamarosan vége lehet, az MSPoweruser beszámolója alapján a Yahoo és a Bing nyomdokaiba léphet a keresőmotor, megjelenhet a számítógépes böngészők számára kiszolgált nyitólapján a mobilos Chrome böngészőből ismert Discover hírfolyam. Ez böngészési előzmények és egyéb adatok alapján híreket, cikkeket, az időjáráshoz hasonló információkat próbál ajánlgatni a netezők számára.

A Google megerősítette a helyzetet, állítása szerint elsőként Indiában kezdte meg a Discoverrel ellátott nyitólapjának tesztelését, ennek az eredményei alapján születik majd döntés az ötlet sorsáról. Egyelőre csupán annyi biztos, hogy akiknél megjelent a Discover, azok nem tudják kikapcsolni, a mobilos Chrome-ban igény esetén legalább két koppintással letiltható a megjelenítése.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!