Bármikor elindulhat Európában a Threads

meta threads
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Közben pedig ehhez szükséges funkcióval bővült a Meta új közösségi oldala.
Vágólapra másolva!

Július elején óriási meglepetést keltett, hogy az Európai Unió tagországaiban nem vált elérhetővé a Facebookot és az Instagramot üzemeltető Meta legújabb közösségi oldala. A Threads-et bevallottan X-klónnak (Twitter-klónnak) szánta Mark Zuckerberg cége, miután Elon Musk irányítása alatt látványos és pusztító káosz tört ki a rivális szolgáltatásnál.

A kép csak illusztráció Forrás: Emre Yilmaz / Unsplash

Később kiderült, hogy a Threads jogi okokból nem indulhatott el Európában, személyes adatok kezelésével kapcsolatos megfelelőségi aggályok álltak a háttérben. Viszont mostanra tisztázódhatott a helyzet, a Threads mobilappban adatbányászatot folytató Alessandro Paluzzi a napokban olyan szövegre bukkant, amely alapján bármikor elindulhat Európában az oldal.

Ennek fényében különös színezetűnek tűnik a fejlemény, hogy végre anélkül inaktiválható vagy törölhető a Threads-ben regisztrált felhasználói profil, hogy ezzel együtt az Instagram-fiók is inaktiválódna vagy megszűnne. Eddig teljesen azonos felhasználói fiókon osztozkodott a két eltérő közösségi szolgáltatás, miután a kutyafuttában összerakott Threads alapvetően az Instagram kódbázisára épül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!