Meg akarták gyilkolni Konta Barbarát

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba helyeztek egy 17 éves budapesti fiatalt, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy évvel ezelőtt le akarta lőni az RTL Klub Barátok közt című sorozatának akkori szereplőjét. Jelenleg elmeorvos vizsgálja a fiút.
Vágólapra másolva!

Forrás: tv2A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese megerősítette a Magyar Hírlapban megjelent információkat, hogy egy középiskolás 2002 elején meg akarta ölni Konta Barbarát, az RTL Klub Barátok közt sorozatának szereplőjét, aki jelenleg a tv2 Lazac című reggeli műsorának munkatársa.A fiú ellen emberölés előkészületének alapos gyanúja miatt indított eljárást a BRFK.

A rendőrség tavaly februárban értesült arról: a fiú egy barátjával flóbert pisztolyt vásárolt, hogy lelője a szappanopera szereplőjét. A nyomozók a fiú szüleinek lakásán tartott tavaly februári házkutatáskor megtalálták a fegyvert, a gyilkosság tervével gyanúsított fiú pedig vallomást tett.

"A tanúvallomások alapján feltételezhető, hogy az elfogását követő reggelen akarta végrehajtani tettét" - mondta a sajtóreferens, aki közölte, a bizonyítékok alapján a bíróság elrendelte a 17 éves diák előzetes letartóztatását. A gyanúsított azonban októberben megszökött, hogy az interneten keresztül bocsánatot kérjen Konta Barbarától, majd másnap feladta magát.

Konta Barbara a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/static/media,_hirkozles/musorszoras/radio-_es_televizio_musorok/sorozatok/Baratok_kozt/Konta_Barbara/

Jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben vizsgálják, felelősségre vonható-e a fiatalember, aki korábban Molotov-koktéllal felgyújtotta egy haragosa autóját is.