Tévés világverseny amatőr énekeseknek

Vágólapra másolva!
A nemzeti zenés tehetségkutatók sikere után popbálvány-jelölteket bemutató világbajnokságot szerveznek- egyszerre kettőt.
Vágólapra másolva!
Forrás: [origo]
Csillagok

A leendő világsztárokat kereső World Idol ötletgazdája, Simon Fuller szerint ideje, hogy az egyre több országban sugárzott, amatőr popénekeseket bemutató műsorok szereplői összemérjék tehetségüket.

A terv szerint az új, kétfordulós műsorban, az egyesült államokbeli és brit nyertesei mellett további kilenc országból érkeznek versenyzők, és már decemberben képernyőre kerül. "Amikor megálmodtam a Pop Idol-t, mindig előttem lebegett annak világváltozata is. Az utóbbi két év fantasztikus volt, és hihetetlen elégedettséget okozott, hogy egy brit televíziós ötlet a világ más részein is rendkívül sikert arat" - mondta Simon Fuller.

Az Egyesült Királyság és Amerika mellett a popsztár-kereső helyi változatait Dél-Afrikában, Lengyelországban, Hollandiában, Németországban, Norvégiában, Belgiumban, Kanadában, Ausztráliában, valamint a Közel-Keleten is sugározzák a tévében, összesen több mint húsz államba adták el a licencét - írta a BBC.

A World Idol-t az eddigi elképzelések szerint Nagy-Britannia mellett - ahol az ITV kereskedelmi csatorna közvetíti a műsort - a versenyzők hazájában is sugározni fogják helyi adók.

A nagy terv azonban nem egyedülálló, mert egy másik társaság, a Legyen ön is milliomos angliai változatának gyártója, a Celador Productions már meghirdette rivális műsorát, a World's Greatest Singer (A világ legnagyobb énekese) című show-t. A konkurens program a nagyobb sikerért - a mostani Pop Idol-lal ellentétben - nem szab felső korhatárt a jelentkezőknek, és nem csak pop stílusú dalokat enged műsorba.