Örülhet a Star Trek hőse

Vágólapra másolva!
Nemsokára megsemmisítik az azonos neműek házasságát tiltó törvényt Kaliforniában, így a Star Trek Sulu kapitánya, George Takei is összeházasodhat szerelmével.
Vágólapra másolva!

Négyévnyi pereskedés után, csak idén májusban minősítették alkotmányellenesnek a törvényt, amely a kaliforniai melegek összeházasodását tiltotta. Az indoklás szerint a gyermeknevelés és az utódokért való felelősségvállalás nem függ az egyének nemétől, így a családalapítás ugyanúgy megilleti az azonos nemű, mint a különböző nemű párokat.

Azt nem tudni, hogy a Star Trek több sorozatában (már az eredetiben is) játszó George Takei szeretne-e közös gyermeket nevelni párjával, Brad Altmannal, arról viszont biztos forrásból, a színész saját blogjából értesültünk, hogy örömmel üdvözölte a döntést, és már tervezi az esküvőt élettársával.

Takei patetikus hangú levelet tett közzé honlapján, melyben arról számolt be, mennyire várt erre a pillanatra, hisz szeretne a heteroszexuálisokkal egyenlő bánásmódban részesülni. Braddel már 21 éve együtt vannak jóban-rosszban, és a színész szerint csak most nézhetnek szembe az amerikai társadalommal.

Bár Takei az IMDb tanúsága szerint 130-nál is több tévés és filmes produkcióban játszott, a Star Trek-beli Sulu kapitányon kívül egészen tavalyig nemigen figyeltünk fel más szerepére. A színész 2007-ben aztán bekerült a Hősök stábjába, ahol Hiro Nakamura titokzatos apját kellett eljátszania.