Novák Péter is áldását adta a Gyémánt különleges feldolgozására

Lotfi Begi
Vágólapra másolva!
A Kimnowak Gyémánt című slágere egészen különleges, új köntöst kapott olyan zenészektől, mint a Swing á la Django zenekar, Tarján Zsófi, Lotfi Begi és Curtis. A népzenei átdolgozásra Novák Péter, a dal eredeti szerzője is áldását adta, derült ki az M2 Petőfi TV Én Vagyok Itt! című műsorában.
Vágólapra másolva!

Kortalan klasszikushoz nyúlt a Swing á la Django. A zenekar vezetője, Lombos Pál a közmédia zenei műsorában árulta el Csitári Gergelynek, hogy a feldolgozás ötlete már két éve megszületett.

Curtis zseniális szöveget írt, Tarján Zsófi pedig olyan hangszínét mutatja meg, amely eddig ismeretlen lehet még a Honeybeast-rajongók számára is" – mondta Lombos Pál. A zenei producer, Lotfi Begi hozzátette: "Libabőrös lesz az ember attól, ahogy Zsófi énekel."

Forrás: Lotfi Begi/Instagram

A magyar popkultúra egyik csillogó gyémántjához hozzányúlni, egy ekkor klasszikust feldolgozni elég rizikós, de amint meghallottam a népzenei átdolgozást, éreztem: méltók tudunk maradni az eredetihez" – árulta el az Én Vagyok Itt! adásában Lotfi Begi. "Novák Péter, a Gyémánt gyönyörű szép szövegének eredeti írója egyébként meghallgatta az új verziót és azt üzente: »áldásom rá és csókoltatom Begit«" – mondta Lombos Pál, majd hozzátette: ez volt a legfontosabb visszajelzés számukra.

A feldolgozást egészen más olvasatba helyezi a hozzá készült videóklip is, amely – Lotfi Begiék megfogalmazásában – "olyan, mintha a barokkot kevernék Lady Gagával".