Jó hatással lehet a turizmusra a Kínai Magyar Évad

Vágólapra másolva!
Vértes Róbert kínai turisztikai attasé szerint három-négy éven belül akár 50-60 ezer turista is érkezhet évente Kínából Magyarországra. Az MTI-nek nyilatkozva kedden  úgy vélekedett, ebben nagyon sokat segíthet a most lezárult Kínai Magyar Évad is.
Vágólapra másolva!

Hozzátette: a magyar évad rendezvényeivel összefüggésben száz új utazási iroda ismerkedhetett meg Magyarországgal vagy kaphatott megerősítést arról, hogy érdemes az országba utazni. (Kínában 900 utazási iroda működik.)

A turisztikai attasé véleménye szerint azon kell dolgozniuk, hogy a kínai turisztikai szakemberek fejében megjelenjen lehetséges célországként Magyarország, mert egyelőre keveset tudnak róla.

Vértes Róbert álláspontja szerint nagyon sokat segít a kínai turisták számának emelkedésében, hogy Magyarország csatlakozott a schengeni övezethez. Már most érezhetően nőtt a Magyarországra érkező kínai turisták száma, ami arányaiban messze meghaladja a környező országokét - tette hozzá.

Edit Csang, a Szili Katalin házelnökkel Sencsenben tartózkodó üzletember-delegáció egyik tagja az MTI-nek azt mondta: pozitívan értékelik a Kínai Magyar Évad hatását.

Az Atlasz Utazási Iroda pekingi irodavezetője ugyanakkor úgy látja, Magyarország még nem tart ott, hogy a kínaiak önmagában válasszák úticélnak, de más országokkal együtt egyre többször jelenik meg a kínai turisztikai piacon választható lehetőségként.

Az irodavezető szerint is egyértelműen érezhető, hogy a schengeni csatlakozás óta növekedett a Magyarországra utazó kínaiak száma. Azóta ugyanis egyszerűbb, könnyebb utazni Magyarországra és egy vízummal több nyugat-európai országot is meglátogathatnak