Joe Biden Amerikájában a terroristák szabadon sétálhatnak

Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Joe Biden határőrsége az elmúlt két évben nem is egyszer, hanem kétszer engedett be az országba egy illegális bevándorlót, aki a terrorista megfigyelési listán szerepel.
Vágólapra másolva!

Az NBC News jelentése szerint az afgán állampolgárságú személyt 2023-ban fogták el a déli határon, majd később szabadon engedték, mert a határőrségnek nem volt hozzáférése azokhoz a biometrikus adatokhoz, amelyek összekötötték őt a terrorista megfigyelési listával.

A gyanúsítottat, Mohammad Kharwint ezután 2024-ben ismételten letartóztatták, majd újra szabadon engedték, miután 2025-re kitűzték a menedékjogi meghallgatását.

A jelentés szerint Kharwint másodszor azért engedték szabadon, mert az ICE ügyészei csak arról tájékoztatták az elnöklő bevándorlási bírót, hogy fennáll-e a szökés veszélye.

Csak azután tartóztatták le a férfit, hogy az NBC áprilisban beszámolt arról, hogy 

Kharwin a Hezb-e-Islami terrorista csoport tagja.

Az esetet megelőzően a Belbiztonsági Minisztérium a hatóságoknak nem engedett hozzáférést a terrorista megfigyelési listán szereplő titkos információkhoz.

Felmerül a kérdés: vajon hány terrorista mászkálhat teljesen szabadon Amerika utcáin?

Ebben az évben 81 illegális migránst fogtak el, akikről egytől egyig kiderült, hogy szerepelnek a terrorista megfigyelési listán.

Donald Trump nemrégiben arra figyelmeztetett, hogy ismeretlen számú terrorista lépte át illegálisan a határt, és „belülről” tervez támadásokat.

Elon Musk korábban arra is figyelmeztetett, hogy a 9/11-nél is súlyosabb támadás közeleghet, tekintettel arra, hogy Biden elnöksége alatt rengeteg ember lépett be illegálisan az országba.

Még maguk az illegális bevándorlók is megdöbbenésüket fejezték ki, és szóvá tették, hogy milyen 

könnyű átsétálni a határon az Egyesült Államokba.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről