A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Magára hagyott újszülöttet találtak az utcán, még a köldökzsinór is rajta volt

Vágólapra másolva!
A mentősök és egy portás gyors közbelépésének köszönhetően maradt életben egy újszülött kisfiú az Egyesült Államokban, New York-ban, akit anyja az utcán, egy takaróba csavarva hagyott a sorsára úgy, hogy még a köldökzsinórja sem volt elvágva.
Vágólapra másolva!

Ahogyan az NBC NEW YORK is megírta, július 11-én egy Ronald Robertson nevű férfi gyereksírást hallott az egyik manhattani luxusapartman felől. Legnagyobb meglepetésére 

egy takaróba csavart, meztelen újszülöttet talált az épület előtt.

"Nem hittem a szememnek, azt gondoltam, rosszul látok. Mivel három saját gyerekem van, nem tudtam volna sorsára hagyni a kicsit, hiszen tudtam, hogy meghalhat"

- mondta Robertson, aki hívta az épületben dolgozó portást, aki legalább annyira meglepődött, mint ő maga. Azonnal hívták az utca szemközti oldalán lévő mentőszolgálta munkatársait. A mentősök nem vesztegették az időt, amikor látták, hogy a kisfiú él és nincs rajta látható sérülés, azonnal kórházba vitték. 

Amikor láttam, hogy a gyerek sír, gügyög és mozgatja a kezeit, nagyon megkönnyebbültem, hiszen úgy tűnt, hogy jól van, és nem régóta feküdhetett az utcán"

- mondta az egyik mentős.

A kép csak illusztráció
Fotó: unsplash

A News 12 New York információi szerint 

az anyát a 37 éves Ayatta Swann azonosították, aki épp abban a kórházban feküdt, ahová a mentősök a kisfiút szállították. A nő ellen vádat emeltek, amiért magára hagyta az újszülött gyereket.

A portás és a mentősök gyors segítségének köszönhetően azonban most már egészen biztos, hogy életbe marad a gyerek.

Egy hónappal ezelőtt egy texasi pár is talált az ösvény mellett egy takaróba csavart, magára hagyott újszülöttet. A baba alig pár órás volt, a köldökzsinór maradványai még mindig a hasán voltak. A család azonnal hívta a mentőszolgálatot. A Yahoo szerint a baba állapota stabil volt, amikor rátaláltak, tehát nemrég kerülhetett az utcára.

Egy texasi biztonságos menedékhelyről szóló törvény a Baby Moses Law lehetővé teszi a szülőknek, akik úgy érzik, hogy nem tudnak gondoskodni a gyermekükről, hogy elhozzák egy tűzoltóságra, kórházba vagy a sürgősségi orvosi szolgálat állomására. A törvény alapján leadott csecsemőknek 60 naposnak vagy annál fiatalabbnak, és sértetleneknek kell lenniük - írja a Fox 8 Live.

A seriff hivatalának közlése szerint miután a csecsemőt megvizsgálták és egészségügyi kezelést is kapott kezelték, a texasi gyermekvédelmi hatóságok dolgoznak tovább az ügyön. A csecsemőt elhagyó személy ellen eljárás indul - írja a BBC.

Forrás: People

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!